Poliţiştii de la Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale din IGPR spun că, în urma primelor cercetări de la faţa locului, accidentul de pe A2 a fost produs din cauză că şoferii nu au adaptat viteza la vizibilitatea redusă. Comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, spune că este cel mai grav accident în lanţ produs de la deschiderea Autostrăzii Soarelui.
„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.
Poliţiştii cercetează şi ipoteza că una dintre maşini a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a mai spus George Grigore.
Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum spuneau, iniţial, oficialii la primele momente ale intervenţei.
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MA,I spune că nu se mai află nicio victimă la locul accidentului, toţi răniţii fiind preluaţi de ambulanţele sosite pe autostradă.
O mare parte dintre victime au fost transportate la spitalul din Lehliu, iar cele care se aflatu în starea cea mai gravă au fost transportate către spitalele din Capitală.
„În momentul de faţă sunt 39 de victime. Am avut nouă persoane încarcerate. Sunt implicate forţele de intervenţie din patru judeţe, anume Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa. Cei care ne-au venit în sprijin au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerarea persoanelor. Nu mai avem persoane blocate încă de acum o oră. Avem 12 persoane la Lehliu Gară, cinci la Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi încă o persoană la Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie şi două telefoane de contact pentru ca rudele celor care au avut de suferit în acest accident să poată avea informaţii. Acestea sunt 021.26.48.515 şi 021.26.48.516”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.
Medicul coordonator al intervenţiei SMURD a decis că nu este necesară amplasarea spitalului mobil care a fost transportat pe autostradă.
Traficul rutier este blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, în zona în care a avut loc accidentul de circulaţie.
Accidentul a fost alertat la serviciul de urgenţe 112 la ora 8.42 la kilometrul 67 al Autostrăzii A2, în apropiere de Lehliu Gară, pe sensul de deplasare Bucureşti către Constanţa.
„Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor”, a declarat pentru News.ro Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.
Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.