O femeie care a dispărut într-o zonă de deal din Vâlcea a fost găsită cu ajutorul dronei def către salvamontişti. Femeia, cunoscută cu afecţiuni medicale, era în stare precară, fiind transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont Vâmcea anunţă că a participat la o acţiune de căutare şi salvare a unei persoane cu afecţiuni medicale, dispărută într-o zonă de deal, cu vegetaţie variată, din oraşul Berbeşti.

”Am intervenit ca resursă de sprijin la solicitarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, datorită terenului dificil în care se desfăşura acţiunea de căutare. Persoana disparută a fost localizată de către un membru al echipei Salvamont a Consiliului Judeţean Vâlcea cu ajutorul dronei de ultimă generaţie aflată în dotarea serviciului, după analizarea imaginilor şi videoclipurilor rezultate în urma scanării aero a zonei”, a transmis, marţi, Salvamont Vâlcea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Surs acitată a precizat că drona poate scana o suprafaţă mare de teren într-un timp scurt şi are în componenţa sa o cameră cu termoviziune care facilitează localizarea persoanelor dispărute în zone cu vegetaţie, mai ales pe timp de noapte.

”Persoana în cauză a fost găsită într-o stare de sănătate precară şi a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale. Concomitent cu localizarea persoanei dispărute de către membrul echipei Salvamont a Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru o analiză în detaliu a zonei, a fost activat şi Centrul Naţional de Analiză Date Salvamont - Vodafone din judeţul Gorj care a analizat cu ajutorul unui program bazat pe inteligenţă artificială imaginile rezultate în urma scanărilor zonei”, a mai transmis sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.