Două elicoptere Black Hawk intervin, duminică, pentru stingerea incendiilor forestiere produse în judeţele Mehedinţi şi Vâlcea. Ambele incendii se manifestă în zone extrem de greu accesibile, in tervenţia pompierilor fiind dificilă. În Mehedinţi, focul a izbucnit de vineri şi s-a extins pe mai mult de şapte hectare, incusiv la o pădure de salcâm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aceste momente, 2 elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acţionează pentru stingerea incendiilor forestiere produse în judeţele Mehedinţi şi Vâlcea, în zone greu accesibile resurselor de intervenţie de la sol”, a transmis, duminică, Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv).

Sursa citată a precizatb că, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Mehedinţi, în zona localităţii Sviniţa, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 274 a reuşit să lanseze peste 17 tone de apă asupra zonelor cuprinse de incendiu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Elicopterul 270 a început misiunea în zona localităţii Olăneşti, urmând să intervină pentru limitarea propagării şi lichidarea incendiului, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Vâlcea.

”Misiunile elicopterelor vor continua până când incendiile vor fi lichidate”, anunţă IGAv.

Incendiul din judeţul Mehedinţi a izbucnit de vineri şi se manifestă în zona localităţii Sviniţa

”Intervenţia este îngreunată de terenul abrupt, zona fiind una greu accesibilă, incendiul afectând şi o pădure de salcâm. În aceste momente incendiul se manifestă în mare parte în zona stâncilor, o zonă greu accesibilă pentru echipajele de intervenţie”, a transmis ISU Mehedinţi.

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă mai mare de 7 hectare.

În judeţul Vâlcea, focul se manifestă în Masivul Buila, într-o zonă greu accesibilă. Flăcările au izbucnit duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.