Peste 1000 de pompieri au intervenit, marţi, în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele afectate de fenomenele meteo extreme, în urma cărora 27 de copaci, 10 elemente de construcţie şi 2 stâlpi de electricitate au fost doborâţi din cauza vântului, iar 7 autovehicule şi 24 de acoperişuri ale unor imobile au fost avariate, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Conform sursei citate, fenomenele meteorologice s-au produs în opt judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Timişoara) şi în municipiul Bucureşti. Pompierii au derulat misiuni destinate evacuării apei din 2 subsoluri ale unor instituţii publice şi 12 gospodării ale cetăţenilor. Totodată, misiunile forţelor din teren au presupus şi degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcţie şi 2 stâlpi de electricitate, doborâţi din cauza vântului, iar 7 autovehicule şi 24 acoperişuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetăţenilor. 
 
De asemenea, din cauza manifestărilor vremii nefavorabile,  DN 10 a fost temporar afectat, dar, prin efortul conjugat al autorităţilor, situaţia a fost remediată şi traficul rutier reluat, în condiţii normale. 
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 18.00, în 9 localităţi din 2 judeţe (Covasna si Braşov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp, 9 echipe de intervenţie ale furnizorului de curent au plecat în teren. 
 
La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie, precizează IGSU. 
 
Având în vedere că atenţionările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de miercuri, evoluţia situaţiei este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU şi, în funcţie de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea şi limitarea potenţialelor efecte, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.