Doi dintre autorii spargerii unui bancomat la Şiria, în judeţul Arad au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, anunţă Parchetul Tribunalului Arad, care relatează şi cum au acţionat aceştia, alături de încă un bărbat a cărui identitate nu a fost încă stabilită, pentru a arunca în aer bancomatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 13.07.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi,  pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, prev de art 228 alin 1, art 229 alin 1 lit b şi d şi alin 2 lit b din C pen, şi distrugere prin incendiere, prev de art 253 alin 4 din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen, art 41 alin 1 din C pen şi cu aplic art 38 alin 1 din C pen”, informează sâmbătă seară Parchetul Tribunalului Arad.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că,  în dimineaţa zilei de 05.07.2024, în jurul orelor 03:00, cei doi inculpaţi împreună cu un alt bărbat a cărui identitate nu a fost stabilită până în prezent s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, de culoare neagră, în comuna Şiria, jud. Arad, au parcat autoturismul pe trotuarul din faţa unui magazin din comuna Şiria, jud. Arad.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Cei trei s-au îndreptat spre bancomatul BRD amplasat lângă uşa de acces a magazinului,  unde, prin folosirea unui dispozitiv format din două butelii cu oxyacetilenă amplasate pe un cărucior metalic, la care erau ataşate două furtune şi un arzător, au introdus amestecul dintre cele două butelii în interiorul bancomatului şi, prin acţionarea unui dispozitiv tip „electroşoc”, au produs o explozie a bancomatului, după care au sustras mai multe sertare din interiorul bancomatului, care s-au dislocat ca urmare a exploziei, împreună cu sumele de bani aflate în acestea”, conform Parchetului.

Valoarea prejudiciului nu a putut fi stabilită încă de către unitatea bancară.

Sâmbătă inculpaţii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

Sâmbătă dimineaţă, IGPR  a anunţat că În urma investigaţiilor complexe, efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale Arad, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost depistaţi, la data de 12 iulie a.c., în apropierea punctului de trecere a frontierei Nădlac, trei bărbaţi, cu vârste între 37 şi 42 de ani, cercetaţi pentru furt calificat şi distrugere, doi dintre bărbaţi finnd reţinuţi.

”Din cercetări a reieşit că, în dimineaţa de 5 iulie a.c., în jurul orei 3:45, cei trei ar fi distrus un bancomat, din localitatea Şiria, prin plasarea unui dispozitiv exploziv şi ar fi sustras peste 200.000 de lei”, preciza IGPR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.