Aproximativ 80 de pompieri, precum şi personal silvic intervin, luni, ]n judeţul Caraş-Severin, pentru stingerea incendiilor izbucnite la fondul forestier (păşuni alpine şi litieră) de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Rusca Teregova şi Cornereva. Misiunea este una extrem de dificilă, din cauza terenul accidentat şi a zonelor care îngreunează accesul autospecialelor, forţele de intervenţie fiind nevoite să parcurgă distanţe mari pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit ISU Caraş-Severin, în zona Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv muntele Arjana, acţionează la sol 40 de persoane (pompieri militari, personal silvic şi rangeri) pe suprafeţe care sunt în administrarea mai multor instituţii, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei şi Primăria Cornereva.

Alte aproximativ 40 de persoane (pompieri militari şi personal silvic) sunt angrenate  în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu produs la fondul forestier.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, echipajele locale de intervenţie au fost suplimentate cu forţe şi mijloace de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe. Astfel, în sprijinul forţelor cărăşene intervin câte 17 pompieri militari din cadrul inspectoratelor judeţene Mehedinţi şi Gorj. Totodată, un elicopter din dotarea IGAv dotat cu echipament de stingere Bambi Bucket va asigura misiunea de stingere, din aer, ulterior efectuării recunoaşterilor”, a transms ISU Caraş-Severin.

Sursa citată a precizat că misiunea este una extrem de dificilă, din cauza terenul accidentat şi a zonelor care îngreunează accesul autospecialelor, forţele de intervenţie fiind nevoite să parcurgă distanţe mari pe jos.

Incendiul de la Rusca Teregova a fost anunţat în data de 26.10, în jurul orei 15:30. La sfârşitul zilei, suprafaţa afectata a fost estimată la aproximativ 10 ha. Au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi măraciniş.

În data de 27.10 s-a continuat intervenţia în zona, fiind afectate alte 8 ha, în principal vegetaţie uscata, dar şi litieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.