O fată de 12 ani din comuna Mărăcineni, judeţul Buzău, care a transmis pe reţelele sociale mesaje care conţineau ameninţări cu sinuciderea, a fost descoperită şi consiliată de către poliţiştii buzoieni, în urma cooperării autorităţilor din România şi Statele Unite ale Americii. Fata ar fi fost victimă a cyberbullyingului pe perioada şederii pe teritoriul altui stat şi a spus că a evitat să le spună părinţilor, întrucât se gândea că nu ar fi înţeles-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău, o minoră din Buzău, utilizatoare a unei platforme de mesaje multimedia instant, a alertat autorităţile la nivel mondial prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicidul. La data de 21 august, în jurul orei 18.00, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat de către Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea a utilizatorului unei platforme de mesaje multimedia instant. 
În temeiul sesizării, poliţiştii au fost mobilizaţi, în vederea identificării cu operativitate a utilizatorului contului, depistării acestuia şi înlăturării stării de pericol. În urma cooperării rapide între autorităţile din România şi Statele Unite ale Americii, în pofida faptului că informaţiile erau minime şi vagi, poliţiştii din dispecerat au stabilit în scurt timp că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este o minoră de 12 ani, din Buzău. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
 
Poliţiştii au fost direcţionaţi către posibilele locaţii în care s-ar fi semnalat prezenţa acesteia, iar sub coordonarea şi cu sprijinul datelor puse la dispoziţie de către Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, minora a fost depistată prin verificările rapide efectuate în teren de către poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni.
Minora în vârstă de 12 ani a fost consiliată în prezenţa familiei şi, din verificări, a reieşit că aceasta ar fi fost victimă a cyberbullyingului pe perioada şederii pe teritoriul altui stat. Copilul a mai precizat că a evitat să le spună părinţilor, întrucât se gândea că nu ar fi înţeles-o.
În final părinţii fetei şi-au luat angajamentul că vor petrece mai mult timp cu aceasta şi că vor solicita sprijin de specialitate pentru a o ajuta să treacă peste aceste probleme. De asemenea, poliţiştii au adus la cunoştinţă părinţilor importanţa şi necesitatea supravegherii copilului, inclusiv în mediul cibernetic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.