Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit, în urma unui control făcut într-un camion, peste 45.800 de bunuri, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Marfa, în valoare de peste 9 milioane de lei, a gost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean maghiar, în vârstă de 55 de ani, la volanul unui camion încărcat cu diverse bunuri, care circula pe ruta Grecia-Ungaria.

La controlul făcut în camion, echipa formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, în compartimentul de marfă, mai multe cutii de carton care conţineau produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În urma inventarierii mărfurilor transportate, echipa comună a stabilit că în automarfar erau 45.820 de bunuri, articole de marochinărie, textile şi ochelari de soare, toate susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 9.164.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.