Un bărbat din Bucureşti şi-a rupt braţara electronică de monitorizare în ziua în care a semnat actele de divorţ. A fugit de polişişti, a abandonat telefonul mobil şi dispozitivul electronic, dar a fost prins în apropierea locuinţei soţiei sale, de care nu avea voie să se apropie. A fost reţinut, fiind plasat sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri,  6 iulie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 23 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 37 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de încălcarea a ordinului de protecţie emis de către o instanţă şi distrugere”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, faţă de bărbatul în vârstă de 37 de ani, Judecătoria Sectorului 3 a emis un ordin de protecţie în luna mai a anului curent.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”La data de 5 iunie 2024, în jurul orei 23.45, dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că un dispozitiv electronic de supraveghere montat bărbatului în cauză a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4. Imediat, s-a luat legătura cu bărbatul în cauză, căruia i s-a comunicat să rămână la locaţia respectivă, întrucât la faţa locului se va deplasa un echipaj de poliţie, însă bărbatul a refuzat aceste indicaţii şi a plecat cu autoturismul, având asupra sa atât telefonul mobil personal, cât şi terminalul mobil şi sistemul electornic de supraveghere”, a mai transmis sursa citată.

Concomitent, poliţiştii Secţiei 23 s-au deplasat la adresa persoanei protejate, unde s-au asigurat că este în afara oricărui pericol.

”Ulterior, bărbatul a parcat maşina în dreptul unei locaţii, abandonând terminalul mobil şi sistemul electronic de supraveghere. În jurul orei 01.00, a ajuns pe strada de domiciliu a persoanei protejate, moment în care a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 23 Poliţie. De asemenea, în autoturismul acestuia, au fost găsite terminalul mobil distrus şi dispozitivul electronic de supraveghere desfăcut. Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant la momentul depistării, s-a procedat la imobilizarea sa”, au mai transmis poliţiştii.

Bărbatul a fost reţinut, ulterior fiind plasat sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Surse din anchetă au precizat că ordinul de protecţie a fost emis pentru o perioadă de 8 luni, iar bărbatul şi-a rupt brăţara electronică în ziua ăn care a semnat actele de divorţ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.