Un bărbat de 52 de ani a fost arestat preventiv după ce i-a ameninţat pe trei poliţişti din Centrul Vechi al Bucureştiului cu acte de violenţă şi cu un cuţit. El a fost prins după o urmărire în trafic, în timpul căreia bărbatul ar fi încercat să lovească un alt autoturism. În cazul bărbatului, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, aparatul a indicat posibilitatea prezenţei unor substanţe psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Potrivit Poliţiei Capitalei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a dispus reţinerea unui bărbat, în vârstă de 52 de ani, cercetat într-un dosar penal pentru ultraj asupra a trei poliţilşti din cadrul Poliţiei Capitalei.
 
Astfel, marţi, în jurul orei 18.00, trei poliţişti din cadrul Serviciului pentru Centru Vechi - Biroul de Investigaţii Criminale, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce duceau o persoană la sediu cu autospeciala de Poliţie, în baza unui mandat de aducere, au fost ameninţaţi cu acte de violenţă, pe o stradă din Sectorul 5, de către conducătorul unui autoturism.
 
”Acesta avea un comportament agresiv în trafic, fiind foarte aproape să intre în coliziune cu autospeciala de poliţie, moment în care poliţiştii şi-au declinat calitatea, atât prin informarea verbală a respectivului conducător auto, cât şi prin faptul că aceştia purtau veste specifice, inscripţionate. Ulterior, şoferul ar fi devenit recalcitrant, adresând injurii poliţiştilor şi mesaje de ameninţări cu acte de violenţă. De asemenea, cel în cauză i-ar fi ameninţat şi cu un obiect tăietor-înţepător, pe care îl avea asupra sa”, a transmis sursa citată.
 
În momentul în care bărbatul a observat că este înregistrat audio-video de către poliţişti, a ascuns obiectul şi a demarat cu autoturismul, fiind urmărit în trafic.
 
”Pentru a-şi asigura scăparea, acesta schimba foarte des străzile, context în care ar fi încercat să lovească un alt autoturism aflat în trafic. În timpul urmăririi, poliţistul aflat la volanul autospecialei se afla în apel cu dispeceratul Poliţiei Capitalei, căruia îi transmitea, în timp real, traseul de deplasare”, a menţionat Poliţia.
 
De asemenea, în sprijin s-au deplasat echipaje din cadrul Secţiei 19 Poliţie, care l-au blocat şi l-au oprit în trafic pe şofer.
 
Ulterior, el a fost imobilizat, cu respectarea dispoziţiilor legale, şi a fost dus la sediul Secţiei 19 Poliţie.
 
Totodată, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
”Şoferul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, a fost testat de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a indicat posibila prezenţă a unor substanţe susceptibilie de a avea efect psihoactiv. Cel în cauză a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice. Cu privire la rezultatul indicat de aparatul DrugTest, verificările sunt continuate de către Brigada Rutieră”, a menţionat Poliţia Capitalei.
 
Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul a dispus reţinerea bărbatului, pentru de 24 ore. Miercuri, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de către instanţa de judecată.
 
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.