Un bărbat din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv după ce a şantajat o femeie, ameninţând-o că va publica imagini compromiţătoare cu aceasta şi obţinând astfel circa 12.000 de euro. Totodată, el a realizat imagini cu victima în ipostaze sexuale şi le-a distribuit unor alte persoane şi a agresat-o pe aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunţat, joi, că a solicitat Judecătoriei Cluj-Napoca, arestarea preventivă a unei persoane, pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă.

Bărbatul este urmărit penal pentru şantaj in formă continuată (20 acte materiale), violarea vieţii private în formă continuată (10 acte materiale), lovire sau alte violenţe şi fals informatic.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut, în esenţă, faptul că inculpatul, în perioada mai 2024 - 06.10.2024, în mod repetat si în baza aceleasi rezolutii infracţionale, în cel puţin 20 de ocazii, a constrâns-o pe persoana vătămată prin ameninţări cu publicarea mai multor imagini compromiţătoare (intime) cu persoana vătămată, precum şi cu exercitarea de acţiuni păgubitoare împotriva ei, să îi remită diferite sume de bani, în scopul obţinerii în mod injust a unui folos patrimonial, precum şi să îndeplinească diferite solicitări făcute cu scopul nepatrimonial al menţinerii unui control asupra persoanei vătămate (precum pornirea locaţiei telefonului mobil, ştergerea conversaţiilor cu acesta, pornirea funcţiei videocall pentru verificarea persoanei vătămate), ca urmare a constrângerilor exercitate persoana vătămată îndeplinind atât solicitările adresate, cât şi operatiunile de transfer a sumelor de bani solicitate, fie în conturile unor persoane indicate de inculpat, fie prin remiterea lor direct acestuia, achitând astfel aprox. 12.000 euro”, au arătat procurorii. 

Totodată, în perioada mai - 6 octombrie 2024, în mod repetat si în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în două ocazii, respectiv în jurul datelor de 2 mai şi 14 iulie, bărbatul a realizat, fără drept, înregistrări şi fotografii în care persoana vătămată manifesta comportamente sexuale explicite sau apărea in ipostaze nud, în timp ce aceasta se afla fie la locuinţa personală din Cluj-Napoca, fie într-o cameră de hotel din Târgu Mureş. Ulterior, în alte 8 ocazii, el a trasnsmis, prin intermediul aplicaţiilor de socializare, respectivele imagini cu caracter intim privind pe persoana vătămată către mai multe persoane cunoscute acesteia, ”de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică şi să aducă atingere imaginii sale prin prisma profesiei pe care o ocupă”.

De asemenea, s-a reţinut că, în 13 septembrie, bărbatul, în timp ce se afla cu persoana vătămată în municipiul Târgu Mureş, a agresat-o fizic pe aceasta, prin lovirea şi prinderea acesteia de mâini, lăsându-i urme vizibile.

În plus, anchetatorii susţin că, în perioada mai - 6 octombrie, el a creat şi a utilizat diferite conturi pe reţelele de socializare, folosind datele şi fotografiile reale ale persoanei vătămate, şi a distribuit fotografii cu aceasta în ipostaze indecente, fără dreptul acesteia şi fără ca respectivele conturi să provină de la titularul real, în scopul lezării imaginii persoanei vătămate de natură a produce un prejudiciu moral acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.