Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a decis, dminică, evacuarea persoanelor din zonele care prezintă risc de inundaţii. Persoanele evacuate vor fi trimise la rude sau în spaţii special amenajate cum ar fi cămine culturale sau şcoli. Acţiunea trenuiefinalizată până la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE: ”Hotararea CJSU vizează toate localităţile din vrancea, iar primarii ca şi preşedinţi ai CLSU cunosc zonele de risc şi persoanele care fac obiectul acestei acţiuni de evacuare. Este o măsură preventivă, menită să diminueze consecinţele unor eventuale inundaţii”, au trannsmis reprezentanţii Prefecturii Vrancea. 
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Prefectul judeţului Vrancea Marius Iorga a convocat astăzi 29.09.2024, ora 15:00, în regim de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la sediul Instituţiei Prefectului. În cadrul şedinţei a fost adoptată hotărârea privind dispunerea măsurilor de evacuare din zonele cu pericol potenţial de inundaţii, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase  prognozate la nivelul U.A.T.-urilor din judeţul Vrancea”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Vranca, duminică după-amiază. 
 
Potrivit sursei citate, având în vedere iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor lua măsuri în regim de urgenţă pentru evacuarea tuturor persoanelor, cu prioritate a celor aflate în dificultate / vulnerabile / cu dizabilităţi sau care locuiesc singure, din zonele cunoscute ca fiind cu risc de inundaţii. 
 
CJSU Vrancea a decis că evacuarea persoanelor se va realizaduminică, până la ora 20:00. 
 
”Persoanele evacuate vor fi cazate, acolo unde este posibil, la rude ale căror locuinţe se află în zone care nu prezinta pericol, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, în spaţiile special amenajate de către U.A.T.-uri pentru asemenea situaţii (cămine culturale, şcoli etc.)”, se mai arată în comunicat.
 
Deocamdată, nu au fost comunicate localităţile pentru care s-a dispus evacuarea. 
 
Până la ora 20.00, judeţul Vrancea este sub cod galben de precipitaţii, iar după această ora va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.