Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu afirmă că motivul morţii peştilor din lacul Bistreţ, de la începutul lunii iunie, rămâne unul necunoscut, deoarece analizele au arătat că nu au fost otrăviţi cu pesticide, nici nu a fost descoperită o bacterie sau un virus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Revenim la informarea din data de 04.06.2024, privind cantitatea considerabilă de peşte mort de pe suprafaţa apei Acumulare Bistreţ şi anunţăm că rezultatul analizelor prelevate de la faţa locului nu arată cauza morţii. Valorile determinate în urma analizării probelor de către Laboratorul Regional de Calitatea Apei- Râmnicu Vâlcea, la grupele insecticide organoclorurate, clorbenzeni, PCB-uri, agenţi de tratare a plantelor şi hidrocarburi aromatice policiclice indică concentraţie sub limita de cuantificare a metodei”, au afirmat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu. 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ei au adăugat că ”în urma examenului clinic/anatomopatologic animale acvatice - proba de peşti din familia ciprinidelor, compusă în exclusivitate din puiet de Caras, de mărimi diferite (7-10 cm), fără anormalităţi fizice, absente leziuni tegumentare, globi oculari limpezi, fără hemoragii, aspect normal, branhii palide, tapetate cu mucus, cavitate celomică fără conţinut ascitic, nu s-au constatat leziuni anatomopatologice specifice bolilor bacteriene sau virale”.
 
Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Daniel Naicu, a afirmat că episodul de mortalitate piscicolă de la începutul lunii iunie rămâne unul singular. 
 
“În urma monitorizării Acumulării Bistreţ de către personalul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, nu s-a mai constatat mortalitate piscicolă, evenimentul din data de 02.06.2024 rămânând singular. Rezultatelor analizelor pe care le aşteptam ne arată că peştii nu au murit din cauzele pe care le bănuiam (otrăviţi cu pesticide sau din cauza vreunei bacterii sau virus), drept urmare motivul rămânând necunoscut. Amintesc că au fost prelevate două probe de apă în data de 03.06.2024, transmise pentru analiza pesticidelor la Laboratorul de Calitatea Apelor al A.B.A Olt şi probe de peşte care au fost transmise la laboratorul DSV Dolj”, a explicat Daniel Naicu.
 
La începutul lunii iunie, peşti morţi au fost găsiţi în lacul Bistreţ din judeţul Dolj. Specialiştii au recoltat de la suprafaţa apei o cantitate de 50 de kilograme de peşte mort.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.