Poliţiştii de frontieră au dat, în ultimele 24 de ore, amenzi de 70.100 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 728.400 lei, care au fost oprite de la vânzare, cu scopul protejării consumatorilor, informează Poliţia de Frontieră. Totodată, din cauza lucrărilor de reparaţii la Podul Giurgiu-Ruse, care vor dura doi ani, poliţiştii de frontieră recomandă şoferilor folosirea aplicaţiei Trafic-On-line pentru a afla timpul de aşteptare, dar şi mai multe rute alternative.
Poliţiştii români de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, la toate punctele de frontieră şi în „zona verde”, 148 de fapte privind încălcarea legislaţiei române (86 infracţiuni şi 62 contravenţii), fiind date amenzi în valoare de 70.100 lei ((aprox. 14.000 de euro) şi fiind ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 728.400 lei (peste 145.000 de euro), care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii.
De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 35 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale, mai informează Poliţia de Frontieră.
Peste 9 milioane de ucraineni au intrat în România în doi ani şi cinci luni
„În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, pentru aceştia lucrătorii noştri efectuează formalităţile de control la trecerea frontierei, în conformitate cu reglementările naţionale şi comunitare în domeniu, începând cu data de 10.02.2022, până la 19.07.2024, la nivel naţional, intrând în România 9.033.191 cetăţeni ucraineni”, menţionează sursa citată.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, cetăţenii care vor să călătorească în străinătate pot găsi informaţii privind timpul de aşteptare în punctele de frontieră deschise traficului internaţional, pe aplicaţia Trafic on-line ce poate fi accesată la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
Începând cu 31 martie 2024, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime din întreaga ţară nu mai efectuează formalităţile de control pentru persoanele care călătoresc în spaţiul Schengen, însă împreună cu colegii de la poliţie, imigrări şi jandarmerie realizează acţiuni poliţieneşti punctuale pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale.
Pentru realizarea acestor verificări, poliţiştii de frontieră dispun de terminale mobile conectate la bazele de date relevante ale autorităţilor române, dar şi la cele din Spaţiul Schengen, făcând, în ultimele 24 de ore, peste 4.900 de verificări în aplicaţia eDAC.
Recomandările Poliţiei de Frontieră privind Podul Prieteniei
Poliţia de Frontieră reaminteşte că pe partea bulgară a Podului Prieteniei dintre Giurgiu şi Ruse se fac lucrări de reparaţii ce vor dura aproximativ doi ani şi care se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore.
Pe perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.
Având în vedere că timpul de aşteptare prin PTF Giurgiu va fi ridicat, poliţiştii de frontieră recomandă şoferilor să folosească aplicaţia Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria, după cum urmează:
- în judeţul Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);
- în judeţul Teleorman: PTF Zimnicea (BAC şi PTF Turnu Măgurele (BAC);
- în judeţul Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);
- în judeţul Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.
„La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, sunt suplimentate atât arterele de control, cât şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată, menţionăm că poliţiştii de frontieră vor acţiona în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituţiile publice în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune”, se mai arată în comunicatul citat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.