Poliţiştii din Sibiu fac cercetări, după ce preşedintele unei secţii de votare din Alma s-a deplasat cu urna mobiă fără a fi însoţit de firţe de ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Până la ora 18.30, la nivelul judeţului Sibiu, procesul electoral s-a desfăşurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică. De la începutul procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Sibiu au menţinut climatul normal de siguranţă şi ordine publică şi nu au fost înregistrate situaţii grave care să afecteze procesul electoral.  Au fost semnalate 41 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care 20 nu s-au confirmat în urma verificărilor, 16 au fost soluţionate, iar 5 se află în curs de soluţionare”, au transmis, duminiucă seară, oficialii Centrului de comunicare al MAI din judeţul Sibiu.

Potrivit acestora, în ultimele 3 ore, în contextul electoral, au fost înregistrate  3 dosare penale privind incidente electorale.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Un dosar penal vizează săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor. În comuna Brădeni, un localnic i-ar fi oferit o sumă de bani unei alegătoare pentru a vota un anumit candidat.

”Un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului urnei de vot a fost deschis de către poliţişti după ce, la o secţie de votare din localitatea Alma, echipa de jandarmi care gestionează votarea cu urna mobilă a constatat că preşedintele secţiei se deplasase anterior, fără însoţirea forţelor de ordine, la persoanele care solicitaseră să-şi exprime votul cu ajutorul urnei mobile”, a transmis sursa citată.

De asemenea, ”ca urmare a suspiciunii rezonabile că anumite persoane din municipiul Mediaş ar fi încercat să convingă alegătorii să susţină cu ocazia alegerilor o formaţiune politică, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de coruperea alegătorilor şi violarea confidenţialităţii votului”.

Oficialii IPJ Sibiu au mai transmis că au fost constatate 11 contravenţii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.