Poliţăiştii din judeţul Harghita au deschis un dosar de cercetare penală, după ce au votat două persoane din localitatea Vlăhiţa care aveau interdicţie prin hotărâre judecătorească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe parcursul zilei în care cetăţenii şi-au exercitat dreptul la vot, în judeţ  au fost înregistrate în total 8 incidente, 7 de natură contravenţională şi unul de natură penală. Poliţiştii din oraşul Vlăhiţa au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de fraudă la vot, după ce două persoane din localitate ar fi votat deşi aveau interdicţie de a-şi exercita acest drept prin hotărâre judecătorească civilă”, a transmis, duminică seară, IPJ Harghita.

Sursa citată a precizat că, în cazul celor 7 sesizări  de natură contravenţională au fost aplicate sancţiuni, în trei cazuri pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, în cuantum total de 2.800 de lei şi în 4 cazuri pentru comercializarea băuturilor alcoolice în proximitatea secţiilor de votare, în valoare totală de 5.800 de lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru monitorizarea traficului rutier, până la ora 21:00 au fost legitimate mai mult de 300 de persoane, au fost verificate 172 de vehicule, fiind aplicate şi 95 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul circulaţiei”, a mai transmis sursa citată.

De asemeena, pentru a veni în sprijinul alegătorilor care nu deţineau acte de identitate valabile, structurile de evidenţă a persoanelor din judeţ au desfăşurat astăzi program cu publicul.

Au fost eliberate 82 de cărţi de identitate şi 11 cărţi de identitate provizorii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.