Poliţiştii din Alba instrumentează un dosar care vizează fraude legate de accesarea de fonduri prin programul Start Up Nation, prejudiciul estimat fiind de 350.000 de lei. Anchetatorii au suspiciunea că utilajele destinate unor lucrări de construcţii, cumpărate de două firme cu fondurile accesate, şi angajaţii acestora erau folosiţi, în realitate, de o altă societate comercială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii din Alba au făcut, marţi, 27 de percheziţii domiciliare la mai multe adrese din judeţele Alba, Cluj, Botoşani şi Mehedinţi, într-un dosar privind infracţiuni de obţinere ilegală de fonduri.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2018-2020, reprezentanţii a două societăţi comerciale ar fi obţinut fonduri nerambursabile, prin intermediul unui program naţional de finanţare, fără ca, ulterior, să respecte prevederile legale şi obligaţiile contractuale asumate. În acest sens, există suspiciunea rezonabilă că mai multe utilaje cumpărate cu ajutorul acestor fonduri ar fi fost folosite de către o altă societate comercială, iar persoanele care ar fi fost angajate de către societăţile comerciale care au obţinut finanţarea nu ar fi prestat activitatea pentru acestea”, informează Poliţia judeţeană Alba. 
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că fondurile care fac obiectul fraudelor investigate în acest dosar au fost accesate prin programul Start Up Nation. 
 
Prejudiciul calculat de anchetatori depăşeşte 350.000 de lei. 
 
În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace tehnice de stocare, documente contabile şi alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Poliţiştii au descoperit şi două utilaje folosite în construcţii, achiziţionate prin intermediul programului de finanţare cu fonduri nerambursabile.
 
Două persoane au fost duse la sediul Poliţiei, pentru audieri în acest dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.