Măsurile de securitate au fost sporite la Viena pentru seria de concerte pe care trupa britanică Coldplay le va susţine în această săptămână, a anunţat marţi poliţia austriacă, după ce spectacolele lui Taylor Swift au fost anulate din cauza unui atac sinucigaş planificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Măsuri de securitate sporite au fost ordonate şi puse în aplicare”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din Viena, Philipp Hasslinger, înaintea celor patru concerte care vor avea loc pe stadionul Ernst-Happel miercuri, joi, sâmbătă şi duminică.

„Câteva sute de poliţişti, atât în civil, cât şi în uniformă, vor fi mobilizaţi pentru aceste evenimente”, a precizat poliţia într-un comunicat, anunţând de asemenea blocaje rutiere şi parcări rezervate doar persoanelor autorizate. Personalul care lucrează „în interiorul şi în jurul stadionului va fi supus unor controale de securitate”, în timp ce fanii ar putea fi percheziţionaţi la intrarea în stadion.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La 7 august, concertele starului american au fost anulate în urma arestării a trei tineri suspectaţi de pregătirea unui atentat sinucigaş jihadist, dintre care unul ar fi fost implicat în montarea scenei, potrivit APA. Cu toate acestea, „nu există în prezent nicio ameninţare concretă”.

Acestea sunt primele concerte importante care vor avea loc pe stadionul din Viena de când spectacolele lui Taylor Swift au fost anulate.

Luni seara, Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a postat un mesaj pe X: „Sunt atât de fericit să fiu la Viena”, a scris el alături de o fotografie aparent făcută în capitala Austriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.