Actorul laureat al premiului Oscar Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă revenirea în universul supereroilor Marvel, la Comic-Con, în California, spre deliciul fanilor săi, în cadrul unui eveniment festiv foarte aşteptat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harrison Ford şi Pedro Pascal se vor alătura, de asemenea, filialei Disney Marvel, care a dezvăluit sâmbătă seară planurile de relansare a francizei sale cu supereroi, care se clatină, în ciuda încasărilor de 30 de miliarde la box office.

Robert Downey Jr, actorul emblematic din franciza Marvel, cunoscut mai ales pentru interpretarea personajului "Iron Man", îşi va face revenirea în rolul unui personaj diametral opus, Doctor Doom, un personaj negativ din benzile desenate Marvel.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

După ce a câştigat un Oscar în acest an pentru rolul său din "Oppenheimer" al lui Christopher Nolan, actorul a apărut pe scena Comic-Con sâmbătă seara înconjurat de un grup de eroi mascaţi, înainte de a face un pas în faţă şi de a-şi anunţa întoarcerea la filmele Marvel în faţa unei mulţimi de fani entuziasmaţi.

"Mască nouă. Aceeaşi misiune. Ce v-am spus eu? Îmi place să joc personaje complexe", a spus actorul, care se retrăsese din universul Marvel în 2019 după ce l-a interpretat pe "Iron Man" în nouă filme.

Seara Marvel a fost deschisă de zeci de cântăreţi şi dansatori îmbrăcaţi în culorile roşu şi galben ale supereroilor din "Deadpool şi Wolverine", lansat în acest weekend, care se aşteaptă să doboare un record de box-office.

Universul Marvel a dominat şi transformat în mare măsură Hollywood-ul în anii 2010. A culminat în 2019 cu "Avengers: Endgame", care a devenit pentru scurt timp filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu peste 2,79 miliarde de dolari la box office-ul global. Dar publicul larg pare să se fi săturat de această lume inspirată din benzile desenate, cu intrigile sale repetitive şi colecţia complexă de personaje: dintre ultimele filme Marvel, multe au fost eşecuri comerciale.

Comic-Con a început joi cu o proiecţie specială a filmului "Deadpool şi Wolverine", la care au participat actorii Ryan Reynolds şi Hugh Jackman, care au fost întâmpinaţi de aproximativ 6 000 de fani care aclamau - mulţi dintre ei îmbrăcaţi ca eroi şi răufăcători în spandex - care au câştigat la o tragere la sorţi să participe la râvnita petrecere din seara de deschidere a evenimentului care are loc la San Diego.

Dintre toate evenimentele Comic-Con programate până duminică, cel de la Marvel a fost, fără îndoială, cel mai aşteptat, fanii stând la coadă ore întregi pentru a intra.

În ultimii ani, fanii filmelor Marvel au deplâns plecarea unor personaje emblematice, cum ar fi "Iron Man" al lui Robert Downey Jr, iar franciza Disney a fost, de asemenea, zguduită de condamnarea pentru violenţă domestică a lui Jonathan Majors, care trebuia să joace un nou super-erou negaativ şi a fost eliminat din distribuţie.

Dar problema înlocuirii sale a fost clar rezolvată sâmbătă, odată cu anunţul că Robert Downey Jr. va reveni.

Fraţii Joe şi Anthony Russo, care au regizat "Avengers: Endgame (2019)", se vor întoarce şi ei în universul Marvel. Ei vor regiza "Avengers: Doomsday", care va fi lansat în mai 2026, şi "Avengers: Secret Wars", programat pentru mai 2027.

Anul viitor, trei filme vor vedea lumina ecranului: "Captain America: Brave New World", cu Harrison Ford în rolul lui Thaddeus Ross, un preşedinte american care se transformă în Hulk Roşu, în timp ce "Thunderbolts" şi "The Fantastic 4: First Steps" sunt programate pentru mai, respectiv iulie 2025.

"Am vrut să fac parte din acţiune", a declarat Harrison Ford, interpretul iconicelor personaje Indiana Jones şi Han Solo, pentru a explica sosirea sa în franciza Marvel.

Mai devreme, sâmbătă, studiourile Warner, rivalul Disney în materie de filme cu supereroi din DC Comics, au oferit o avanpremieră a serialului spin-off Batman, The Penguin, cu Colin Farrell, care va fi difuzat pe HBO la 19 septembrie.

Dincolo de această avalanşă de promovare, Comic-Con este înainte de toate o ocazie pentru mii de fani de a se deghiza în personaje Disney sau în samurai temuţi şi de a întâlni cu alţi împătimiţi ai genului cu care să facă schimb de benzi desenate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.