Controversatul artist britanic Morrissey duce de mai mult timp o campanie împotriva ziarului The Guardian, iar în weekend, la un concert susţinut în Statele Unite, a purtat un tricou cu un mesaj sugestiv, informaţia fiind difuzată chiar de publicaţie.
Pe scena din Hollywood Bowl, Los Angeles, fostul lider al grupului The Smiths a apărut îmbrăcat într-un tricou ce avea inscripţionat mesajul „Fuck the Guardian”.
În urmă cu câteva săptămâni, el a descris publicaţia drept „vocea a tot ceea ce este greşit şi trist în Marea Britanie modernă”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cântăreţul în vârstă de 60 de ani, care în repetate rânduri şi-a exprimat susţinerea faţă de formaţiunea de extremă dreapta For Britain, şi-a înteţit în ultimele luni atacurile la adresa ziarului, scrie The Guardian.
Pe site-ul personal, el a scris în luna mai că a fost victima „unei campanii neobosite de ură” dusă de The Guardian, cerând ajutorul fanilor: „Vă rog să nu cumpăraţi acest infam ziar de ură, al cărui mod de exprimare din 2019 aminteşte de Mary Whitehouse (activistă care s-a opus liberalismului social şi mass-media britanice mainstream, n.r.)”.
În timpul unei ediţii a emisiunii „Tonight Show Starring Jimmy Fallon” din aceeaşi lună, Morrissey a decis să poarte un ecuson For Britain. În luna iunie, şi-a reafirmat sprijinul faţă de partid într-un interviu acordat împreună cu nepotul lui, republicat pe site-ul personal.
La începutul acestei luni, artistul a dat afară de la un concert al său din Portland un spectator anti extremă dreapta.
Într-un editorial publicat în luna iulie de The Guardian, Stewart Lee - actor şi fost fan al lui Morrissey - a scris că cel mai bun mod de a-l trata pe cântăreţ este să nu îl mai asculţi. În aceeaşi lună, compozitorul Billy Bragg a condamnat faptul că Morrissey a împărtăşit un videoclip de pe un canal de YouTube în care era susţinut că rapperul Stormzy este folosit pentru a promova multiculturalismul în Marea Britanie în detrimentul culturii albe.
Steven Patrick Morrissey, născut pe 22 mai 1959, a format, împreună cu Johnny Marr, trupa The Smiths, care a activat între anii 1982 - 1987. Considerată una dintre cele mai importante formaţii new-wave ale perioadei, The Smiths a devenit un „grup-cult”, bazându-şi succesul pe textele lui Morrissey.
El şi-a început cariera solo în 1988, când a lansat discul „Viva Hate”. În total, a lansat 12 albume solo de studio, cel mai recent datând din 2019 - „California Son”. Morrissey a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, în octombrie 2015.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.