Karina Jianu, Ştefan Iancu, Ana Toda, Dragoş Prundeanu şi Alexia Galeş sunt protagoniştii celui mai nou film pentru adolescenţi: "Hoţii de subiecte!". Personajele lor pun la cale un plan pentru a găsi şi publica subiectele de la BAC înaintea desfăşurării examenului. Filmul de debut al regizorului Tudor Petremarin va ajunge în toate cinematografele din 25 martie, distribuit de T.R.I.B.E Films.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Karina Jianu („Ana - Mi-ai fost scrisă în ADN”) joacă rolul lui Sofi, o adolescentă sensibilă, dar independentă, muncitoare şi puternică. Pasionată de programare şi foarte studioasă, Sofi tocmai a fost acceptată la o facultate din Elveţia. Nu vrea ca mama ei (Maria Obretin) să vândă casa pentru a susţine costurile şcolarizării, fiindcă locul are o însemnătate emoţională enormă: aici a trăit cele mai frumoase momente împreună cu tatăl ei (Şerban Pavlu). Atunci când colegii ei de liceu Alex (Ştefan Iancu) şi Amalia (Ana Toda) vor s-o atragă într-o schemă bănoasă: vânzarea online a  subiectelor la BAC, îşi cooptează cel mai bun prieten - Tomiţă (Dragoş Prundeanu) - care vine cu un plan salvator: un site pe care vor posta o culegere de sfaturi pentru BAC, accesibilă doar celor care plătesc 20 de euro şi cărora li se promite că vor găsi acolo subiectele cu 24 de ore înainte de examen.
Karina Jianu este absolventă a U.N.A.T.C. I.L. Caragiale Bucureşti, la clasa prof. George Ivaşcu, promoţia 2024. A jucat, încă din facultate, în piese de teatru precum „Double Fiesta” (r. Andrea Gavriliu), „Iubiri senile” (r. Michele Modesto Casarin) sau „Dreptate pentru un criminal”, dar şi în scurtmetraje  „Blocada” (2021, r. Eusebio Treimii), „Noaptea de vineri a Milenei” (2022, r. Petra Torsan) sau „Sunny” (2024, r. Andreea Parfenov). Rolul Sofi din „Hoţii de subiecte” marchează debutul ei în lungmetraj.

Ştefan Iancu („Ana - Mi-ai fost scrisă în ADN”, „Vlad”) este Alex, cel mai popular băiat din liceu. Are o relaţie deschisă cu Amalia (Ana Toda), o fată „de bani gata” pentru care vrea să facă rost de subiectele la BAC şi susţine că tatăl său (Andrei Aradits) care lucrează la Ministerul Educaţiei i-ar putea facilita accesul. Crede că dacă ar putea face rost de bani din vânzarea de subiecte ar fi liber să-şi facă un studio de înregistrări unde să creeze muzica pe care iubeşte şi să aibă grijă de fratele său mai mic, Edi. O place pe Sofi (Karina Jianu), dar relaţia cu Amalia îi asigură un sprijin financiar.

Ştefan Iancu a debutat în cinematografie la patru ani, împărţind platoul de filmare cu actori precum Oscar Isaac în “PU-239” sau Abraham F. Murray în “The Day of the Siege 1683”. A apărut în mai multe producţii româneşti, precum „Amintiri din Epoca de Aur 2” (2009), „Naşa” (2011, r. Virgil Nicolaescu, Jesus del Cerro),  „Kira Kiralina” (2014, r. Dan Piţa), „Un pas în urma serafimilor” (2017, r. Daniel Sandu) - pentru care a primit Premiul Gopo pentru „Tânăra Speranţă' în 2018, „Libertate” (2023, r. Tudor Giurgiu), precum şi în serialele „Vlad”  şi „Ana - Mi-ai fost scrisă în ADN”. A jucat în serialul britanic „Killing Eve” rolul Felix, pentru care a obţinut în 2020 premiul „Best Newcomer” la „Subtitle Talent Festival”, precum şi în alte producţii internaţionale precum „Walking with the Enemy” (2013, r. Mark Schmidt”), „Watcher” (2022, r. Chloe Okuno).

Absolvent U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” Bucureşti, Ştefan Iancu are şi o bogată activitate teatrală. A debutat pe scena teatrului Metropolis în regia lui Victor Ioan Frunză încă înainte de terminarea liceului. În prezent, joacă în spectacolele „La câţiva oameni distanţă de tine” şi „Repetiţie pentru o lume mai bună”, ambele în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, precum şi în spectacolul „Fiul”, regizat de Cristi Juncu,  la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti,  acolo unde este şi angajat. În curând, va apărea în spectacolul „Club 27” de Cătălina Mihai la Teatrul Metropolis.

Ana Toda joacă rolul Amaliei, „fata populară” a liceului, fiica unui senator sever (Adrian Văncică). Deşi are duce o viaţă privilegiată, spre deosebire de mulţi dintre colegii ei, cel mai mult îşi doreşte toată atenţia tatălui, mereu ocupat, aşa că se străduieşte să fie în centrul atenţiei tuturor. Fiindcă are o reţea extinsă de cunoştinţe interesate să cumpere subiectele la BAC, îşi convinge colegii implicaţi în planul de sustragere a acestora să strângă toţi banii convertiţi în bitcoin, într-un cont bancar offshore. Consideră că relaţia cu tatăl său depinde doar de BAC şi are nevoie de o notă bună.

Ana Toda (26 de ani) este absolventă a Facultăţii de Teatru de la Universitatea Hyperion, Bucureşti, şi a masteratului  „Arta interpretării caracterelor dramatice” la Facultatea de Litere şi Arte, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu. A jucat în numeroase spectacole la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, la Teatrul Dramaturgilor Români şi este actriţă la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti. A absolvit cursurile de actorie de film ale Ivanei Chubbuck. A mai jucat în scurtmetraje precum „Averse de ploi, cer variabil" al Dakotei Tutunaru şi „The Glitter Sister" în regia lui Norbert Boda. Vocea ei se poate auzi în producţiile Teatrului Postnaţional Interfonic înfiinţat de Vlaicu Golcea, o platformă online dedicată teatrului sonor şi vizual, postmodernist. „Hoţii de Subiecte” reprezintă debutul ei cinematografic.

Dragoş Prundeanu este Tomiţă, cel mai bun prieten al lui Sofi (Karina Jianu), care se alături planului pentru că vrea să-i fie alături, fiind foarte priceput la tot ce ţine de online. El se va ocupa de conţinutul site-ului făcut de Sofo şi de promovarea pe Twitch şi YouTube, în comunitatea sa de gameri, unde este un influencer foarte apreciat. Nu are nicio miză financiară în această poveste, nici problema acasă, ba chiar mama lui (Anca Androne) îl sprijină mult. Atitudinea sa atrage simpatia unei colege (Alexia Galeş), dispusă să-i ajute într-un punct critic.
Dragoş Prundeanu (19 ani) este student la East 15, Acting School, University of Essex, Marea Britanie. Pasionat de actorie încă de mic, acesta a jucat în spectacolele şcolii şi teatrului „Victory of Art” timp de 6 ani şi a participat în numeroase proiecte, atât pe scenă, cât şi în faţa camerelor de filmare.

Alexia Galeş o interpretează pe Luci, fata care excelează la studii şi activităţi extracuriculare. Pasionată de teatru şi artă, Luci trece deseori neobservată, mai ales de Tomiţă, băiatul pe care-l place. După ce află pe ascuns de planul în care e implicat, propune o soluţie salvatoare, folosindu-se de faptul că face meditaţii cu profesorul de Română, Nuţu (Alex Zob).
Alexia Galeş are 21 de ani şi este studentă în ultimul an la SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative). Alexia urmează cursuri de dans contemporan şi canto în Bucureşti. De la 18 ani s-a implicat în proiecte de actorie şi performance în Germania. Dansează în videoclipuri muzicale şi Popping şi Waving antrenată de artistul Youngung Sebastian Kim. A participat în 2023 şi 2024 la spectacolele rezidenţei Roots and Routes Experience în Koln, sub direcţia artistică a coregrafelor Sophie Laffont şi Antigone Atkun, şi repetă pentru “Die Schone Susanne” spectacol inclus în programul Chemnitz European Capital of Culture 2025. Interesată de cercetarea impactului asupra naţionalităţii şi istoriei asupra indivizilor, a regizat un scurtmetraj experimental docu-dramă, la aniversarea a 35 de ani de la Revoluţie, cu sprijinul unui producător muzical britanic.

"Hoţii de subiecte", primul lungmetraj de ficţiune al regizorului Tudor Petremarin, are la bază un scenariu scris de Mihai Mănescu şi Tudor Petremarin. Alexandru Dobre semnează imaginea, iar montajul a fost realizat de Letiţia Ştefănescu, Valentin Veselovski şi Tudor Petremarin.

Cristian Marin este scenograful filmului. Sub îndrumarea acestuia, Cătălin Manea a realizat decorul şi Bianca Andronache costumele. De machiaj şi coafură s-au ocupat Simina Bradeanu, respectiv Elisabeta Manole. Sound Design: David Marin; Mixaj sunet: Florin Tăbăcaru; Muzica: Florin Mura. Adela Boboc şi Claudiu Boboc au fost manageri de producţie. Coproducători: Alexandru Dobre, Cătălina Marin, Răzvan Marin. Casting: Horaţiu Bob, Elena Bob.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.