Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, şi unde „The Americans” şi „The Kominsky Method” au fost desemnate cele mai bune seriale.
„Green Book”, de Peter Farrelly, a primit 3 Globuri de Aur („cea mai bună comedie”, „cel mai bun actor în rol secundar” şi „cel mai bun scenariu”), iar „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer, şi „Roma” al lui Alfonso Cuaron au primit câte două trofee.
Filmul regizat de Farrelly este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană (jucat de Viggo Mortensen) şi un muzician afro-american (Mahershala Ali) ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Filmul despre ascensiunea trupei Queen a fost premiat la categoriile „cel mai bun film - dramă” şi „cel mai bun actor în rol principal”.
„Roma” al lui Alfonso Cuaron s-a impus la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cel mai bun regizor”.
Cât priveşte aria televiziune, „The Americans” al FX a fost desemnat „cel mai bun serial - dramă”, în timp ce producţia Netflix „The Kominsky Method” a fost aleasă „cel mai bun serial - comedie”.
Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări - 6.
Bale a fost premiat pentru interpretarea sa şi a mulţumit Satanei pentru inspiraţia pe care i-a dat-o.
Premiat pentru a doua oară cu Glob de Aur (primul trofeu l-a primit pentru „The Fighter”, care i-a adus şi un Oscar), Bale a mulţumit mai întâi soţiei lui, apoi a spus: „Mulţumesc, Satana, pentru că m-ai inspirat să joc acest rol”. Actorul a glumit, spunând că următorul rol pe care îl va interpreta va fi al lui Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senatul american.
„The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” (FX) a primit cele mai multe nominalizări pe partea de televiziune - 4.
După „Vice”, cele mai multe nominalizări au revenit „The Favourite” (5), „Green Book” (5), „A Star Is Born” (5), „BlacKkKlansman” (4) şi „Mary Poppins Returns” (4).
Între producţiile de televiziune s-au remarcat „Barry” şi „Sharp Objects” (HBO), „Homecoming”, „The Kominsky Method” şi „The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon) şi „A Very English Scandal” (BBC), cu câte trei nominalizări.
Gala a fost găzduită de actorii Sandra Oh şi Andy Samberg. Actriţa a fost premiată pentru rolul din serialul - dramă „Killing Eve”, fiind prima femeie cu origini asiatice care a câştigat trofeul în ultimii 38 de ani. În 1981, Yoko Shimada s-a impus cu interpretarea din „Sogun”. Sandra Oh a fost şi prima actriţă cu origini asiatice care a prezentat gala.
Jeff Bridges a primit trofeul „Cecil B. DeMille”, iar Carol Burnett a primit primul Glob de Aur onorific pentru activitatea în televiziune.
Globurile de Aur au fost înmânate, între alţii, de Halle Berry, Chadwick Boseman, Sterling K. Brown, Jessica Chastain, Kaley Cuoco, Jamie Lee Curtis, Dick Van Dyke, Sam Rockwell şi Harrison Ford.
Lista completă a câştigătorilor celei de-a 76-a ediţii a galei Globurilor de Aur:
Cel mai bun film - dramă a fost ales „Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer).
„Green Book” a fost desemnat „cel mai bun musical/ comedie” (r. Peter Farrelly).
Rami Malek a primit trofeul pentru „cel mai bun actor într-un film - dramă” pentru rolul Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody”.
Christian Bale a câştigat Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un musical/ comedie”, pentru rolul din „Vice” (r. Adam McKay). La această categorie au mai fost nominalizaţi Lin-Manuel Miranda pentru „Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru „Green Book”, Robert Redford pentru „The Old Man & the Gun” şi John C. Reilly pentru „Stan & Ollie”.
Cea mai bună actriţă într-un film muzical/ comedie a fost aleasă Olivia Colman, pentru „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj de ficţiune a fost desemnată Regina King, pentru „If Beale Street Could Talk” (r. Barry Jenkins).
Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru „Green Book”, film premiat şi la categoria „cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly şi Nick Vallelonga).
Cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat şi la categoria „cel mai bun regizor”.
Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj - dramă a fost Glenn Close, pentru „The Wife” (r. Björn Runge). Ea a fost premiată acum pentru a treia oară cu Glob de Aur (după rolurile din „The Lion in Winter” şi „Damages”).
Cea mai bună animaţie a fost desemnată „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.
La categoria „cea mai bună muzică” a fost premiată cea compusă de Justin Hurwitz pentru „First Man” (r. Damien Chazelle).
Cât priveşte cel mai bun cântec, aici a fost desemnat câştigător „Shallow" („A Star Is Born”, Lady Gaga şi Bradley Cooper), compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt.
„The Americans” a câştigat premiul categoriei „cel mai bun serial - dramă”.
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical/ comedie a fost desemnat Michael Douglas, pentru „The Kominsky Method”, care a fost desemnat şi „cel mai bun serial - comedie/ musical”, iar pentru rolul într-un serial dramă a fost ales Richard Madden, pentru „Bodyguard”.
La categoria „cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune - dramă” a fost desemnată câştigătoare Sandra Oh, pentru rolul din „Killing Eve”.
Rachel Brosnahan a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial - comedie/ musical”, pentru rolul din „The Marvelous Mrs. Maisel”.
Patricia Arquette a fost premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune”, pentrul rolul din „Escape at Dannemora”.
Darren Criss a fost premiat la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune”, pentru rolul din „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi Antonio Banderas („Genius: Picasso”), Daniel Bruhl („The Alienist”), Benedict Cumberbatch („Patrick Melrose”) şi Hugh Grant („A Very English Scandal”).
Producţia „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a fost câştigătoare şi la categoria „cea mai bună miniserie/ film de televiziune”.
Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost ales Ben Whishaw, pentru „A Very English Scandal”.
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost desemnată Patricia Clarkson, pentru „Sharp Objects”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.