Artistul stradal Banksy s-a aflat în spatele unei cascadorii din timpul concertului formaţiei Idles de la Glastonbury, când o plută de salvare gonflabilă cu imigranţi fictivi a fost lansată peste mulţime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi dintre cei prezenţi au crezut că gestul face parte din spectacolul Idles, fiind în concordanţă cu versurile trupei punk din Bristol despre imigraţie, critici la adresa guvernării de dreapta şi apeluri la empatie. Dar un reprezentant al trupei a anunţat sâmbătă că barca a fost creată de Banksy, iar trupa nu a ştiut despre moment decât după spectacol.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pluta, o referire la micile ambarcaţiuni care transportă migranţi peste Canalul Mânecii şi care au fost o ţintă atât de vizibilă a politicii de imigrare a lui Rishi Sunak, a fost plimbată prin mulţimea de mii de persoane din faţa scenei Other unde Idles au fost cap de afiş vineri seara.

Aceasta a fost lansată în timpul cântecului „Danny Nedelko”, care începe cu versurile: „My blood brother is an immigrant/ A beautiful immigrant. My blood brother’s Freddie Mercury/ A Nigerian mother of three. He’s made of bones, he’s made of blood/ He’s made of flesh, he’s made of love/ He’s made of you, he’s made of me. Unity. Fear leads to panic, panic leads to pain/ Pain leads to anger, anger leads to hate”. 

Banksy are o istorie bogată legată de festival. El a proiectat vesta antiglonţ cu steagul Marii Britanii, purtată de Stormzy în timpul setului său de pe scena Pyramid din 2019, iar în 2014 a rechiziţionat o dubă de transport a animalelor care a circulat în jurul sitului cu jucării de pluş ieşind din ea. Locul a găzduit, de asemenea, o serie de lucrări clasice ale artistului, inclusiv una din 2010, care a reapărut în 2022 pentru a marca 50 de ani de la debutul evenimentului.

Migraţia este o temă majoră a festivalului Glastonbury din acest an, cu o nouă zonă dedicată acestui subiect, Terminal 1, care înlocuieşte vechea scenă William's Green. Cei care intră în Terminal 1 trebuie să răspundă la o întrebare din testul pentru obţinerea certificatului de naţionalitate al guvernului britanic pentru viitorii migranţi. În interior se regăseşte muzică interpretată de reprezentanţi ai carnavalului Notting Hill şi ai carnavalului St Paul din Bristol, alături de artă vizuală realizată de artişti globali precum Love Watts, Yoshi Sodeoka şi câştigătorul premiului Turner, Mark Wallinger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.