Dino Parc Râşnov a fost în 2022 destinaţia preferată de 454.447 de turişti, atât familii cu copii, cât şi adulţi neînsoţiţi de copii, reuşind să rămână în topul celor mai vizitate locaţii turistice din România.
Parcul tematic de la Râşnov este cunoscut drept o locaţie turistică de familie, 45,87% dintre părinţi venind alături de copii cu vârste de până în 8 ani, iar aproape 21% venind alături de copii între 8 şi 11 ani, conform unui studiu realizat de conducerea parcului pe un eşantion de 2194 de persoane ce au vizitat locaţia anul trecut. Totodată, Dino Parc Râşnov a fost frecventat şi de adulţi neînsoţiţi de copii, în proporţie de 5,52%.
Din acelaşi eşantion, 68,37% dintre respondenţi au confirmat că au vizitat Dino Parc Râşnov o singură dată, aproape 26% au vizitat parcul între două şi patru ori, iar 5,70% au venit de peste cinci ori.
Principalele zone din care provin majoritatea vizitatorilor sunt Bucureşti/Ilfov, Transilvania, Moldova şi Muntenia. Există şi mulţi români stabiliţi în ţări precum Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, care, odată ajunşi în vacanţă în România, aleg să viziteze şi Dino Parc Râşnov.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Peste 50% dintre respondenţi au declarat că vin în zonă special pentru Dino Parc Râşnov, 16,50% adaugă şi Cetatea Râşnov pe lista obiectivelor principale de vizitat, iar 28,21% au în plan să viziteze mai multe locaţii turistice atunci când ajung în zonă.
Dino Parc Râşnov a ajuns anul trecut să găzduiască peste 120 de dinozauri în mărime naturală, varietatea dinozaurilor fiind principala atracţie apreciată de turişti.Totodată, turiştii apreciază şi platforma de cutremure şi vulcanul care simulează o erupţie, jocurile, concursurile şi atelierele pentru copii desfăşurate în parc, dar şi o achiziţie recentă din parc şi anume cinematograful în aer liber.
„Dino Parc Râşnov este mai mult decât un parc cu dinozauri, este un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele fiind atestate ştiinţific. În ciuda incertitudinilor din ultimii ani, obiectivul nostru a fost să păstrăm Dino Parc Râşnov ca fiind un loc al relaxării şi al liniştii, unde toată familia se poate simţi bine şi poate uita, chiar şi pentru câteva ore, de grijile cotidiene. Acesta este principalul motiv pentru care facem tot ce ne stă în putinţă să aducem anual lucruri noi, interesante şi educative, să păstrăm lumea copiilor vie, căci ea este cea mai frumoasă dintre toate”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului cu dinozauri din Râşnov.
Pentru anul 2023, reprezentanţii parcului au în plan să facă noi investiţii, atât din fonduri proprii, cât şi prin intermediul fondurilor europene. Printre noutăţile vizate anul acesta se numără dezvoltarea unei aplicaţii de realitate augmentată, introducerea unor noi activităţi pentru petrecerea timpului în familie şi organizarea mai multor evenimente şi spectacole de interes pentru toată familia.
În cadrul Dino Parc Râşnov sunt expuşi cei mai mari şi impresionanţi dinozauri care au fost descoperiţi până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime, Diplodocus, care se ridică la o înălţime de 11 metri deasupra Pământului, ridicat fiind pe cele două picioare din spate, dar şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând din 2022, parcul găzduieşte şi două noi expoziţii, cea a dinozaurilor cu pene, strămoşii păsărilor din zilele noastre, precum şi o zonă cu exponate, animale şi oameni, ce au trăit în Epoca de Gheaţă.
Întrucât Dino Parc Râşnov este şi un impresionant muzeu în aer liber, vizitatorii au ocazia să vadă un cuib cu ouă reale de dinozaur, cu o vechime de peste 60 de milioane de ani, precum şi alte exponate cu o semnificaţie ştiinţifică şi paleontologică importantă. Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.