Cineaştii francezi Benoît Jacquot şi Jacques Doillon, acuzaţi de mai multe actriţe, printre care Judith Godrèche, de violenţe sexuale, au fost reţinuţi luni de Brigada pentru protecţia minorilor, potrivit AFP care citează surse apropiate cazului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi, care contestă acuzaţiile, au ajuns în jurul orei 09.30 (07.30 GMT) la Direction régionale de la police judiciaire (DRPJ) din Paris însoţiţi de avocaţii lor, a constatat un jurnalist AFP.

Benoît Jacquot "va putea în sfârşit să se exprime în faţa justiţiei", a declarat avocata sa Julia Minkowski, care a condamnat reţinerea "discutabilă" a poliţiei. "O audiere liberă ar fi trebuit să fie decisă", a adăugat ea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pentru Marie Dosé, avocata lui Jacques Doillon, "niciunul dintre criteriile juridice nu poate justifica această măsură" de arest preventiv "la 36 de ani" de la evenimentele denunţate de Judith Godrèche.

Clienta sa "ar fi trebuit să fie audiată în mod liber, având în vedere vechimea faptelor, faptul că acestea s-au prescris de peste două decenii şi închiderea inevitabilă a acestei anchete", a adăugat ea într-un comunicat.

Cei doi avocaţi au denunţat "atacurile la adresa prezumţiei de nevinovăţie" a clienţilor lor şi mediatizarea acestor măsuri.

Potrivit unor surse apropiate cazului, arestarea preventivă ar putea duce la confruntări între regizori şi unii dintre acuzatoarele lor, inclusiv Godrèche.

La începutul lunii februarie, actriţa în vârstă de 52 de ani a declanşat o nouă "furtună" în mişcarea franceză #MeToo, acuzându-l pe Benoît Jacquot de viol şi apoi pe Jacques Doillon de agresiune sexuală, şi depunând o plângere.

Parchetul din Paris investighează infracţiunile de viol asupra unui minor cu vârsta sub 15 ani de către o persoană aflată într-o poziţie de autoritate, viol al unui partener de coabitare şi agresiune sexuală asupra unui minor cu vârsta peste 15 ani de către o persoană aflată într-o poziţie de autoritate.

Jacquot şi Godrèche, născută în martie 1972, şi-au început relaţia în primăvara anului 1986. Au trăit împreună în mod deschis, cumpărând chiar un apartament în Paris, până când s-au despărţit în 1992.

Godrèche a vorbit despre o relaţie "dominatoare" şi "perversă".

Alte două actriţe au depus plângeri împotriva lui Jacquot: Julia Roy pentru agresiune sexuală; Isild le Besco, la sfârşitul lunii mai, pentru viol asupra unei minore cu vârsta de peste 15 ani, care ar fi fost comise între 1998 şi 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.