Cea de-a 17-a ediţie a festivalului ARTmania va debuta vineri. Organizatorii anunţă că porţile se deschid la ora 16.30. În program sunt 14 trupe internaţionale şi din România şi o serie de evenimente culturale, de activări creative şi de premii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ARTmania Festival 2024, care se desfăşoară între 26 şi 28 iulie, fanii le vor putea asculta în Piaţa Mare din vechea cetate a Sibiului pe unele dintre cele mai apreciate trupe ale scenei internaţionale sau locale: Borknagar (NO), Korn (SUA), Igorrr (FR), Spiritbox (SUA), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Lavina (SRB), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) şi TAINE (RO).

Ziua a treia de festival (duminică, 28 iulie), care stă sub semnul "ARTmania in Context" şi care va reuni muzica şi colaborările interdisciplinare, va aduce în faţa fanilor pe scena Casei Altemberger - Muzeul de Istorie, pe: Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) şi SPD (MD).

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

La zona Cărtureşti din festival: ARTmaniacii amatori de lectură se vor putea relaxa şi citi dintre titlurile aduse de Cărtureşti în acest spaţiu şi vor putea cumpăra din oferta bogată de cărţi pentru copii sau adulţi şi de jocuri pe care prietenii de la Cărtureşti o vor pune la dispoziţie. De asemenea, ARTmaniacii vor avea posibilitatea de a cumpăra o serie de albume ale trupelor de la festival, aduse special de Cărtureşti pentru eveniment.

Cinefilii vor putea viziona gratuit, în limita locurilor disponibile, documentarul „Music Ambassadors”, oferit de echipa Music Saves Ukraine. Materialul emoţionant surprinde realitatea actuală, vizitele în zonele de conflict din Ucraina şi impresii de la faţa locului oferite de unii dintre fondatorii celor mai importante festivaluri europene şi ale unora dintre figurile marcante ale industriei muzicale internaţionale, alături de informaţii actuale din zona de conflict şi despre viaţa profesioniştilor din zona culturală şi muzicală oferite chiar de reprezentanţi ai industriilor creative din Ucraina.

Proiecţia documentarului va avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, cu începere de la ora 13:00 în sala de proiecţii de la Casa Artelor, a Muzeului ASTRA, din Piaţa Mică (Piaţa Mică nr. 21, Sibiu). Participarea este gratuită pentru participanţii la ARTmania în baza brăţării de festival, în limita locurilor disponibile. De asemenea, persoanele dornice să ofere susţinere celor aflaţi încă în zone de conflict sunt invitaţi să viziteze standul Music Saves UA, aflat în perimetrul festivalului, pentru a afla mai multe detalii despre campania de strângere de fonduri „Music Saves Ukraine”, despre situaţia din regiune şi despre cum se pot implica.

În zona „Music Saves Ukraine” participanţii la festival vor putea vedea o expoziţie de fotografii realizate de Kostiantyn şi Vlada Liberovy, doi faimoşi fotografi de război ucraineni, şi la o expoziţie de desene, doi ani de război prin ochii celor mici, realizate de copii din oraşul Borodyanka din Ucraina.

În plus, vizitatorii pot primi, în schimbul unei donaţii, produse de merchandise în modele inedite (de la bijuterii, la tricouri, pinuri sau şosete) sau îşi pot imortaliza amintirile din cele două zile de festival din Piaţa Mare, cu ajutorul cabinei foto. Iar activităţile de VR pregătite de echipa asociaţiei vor stârni entuziasmul participanţilor, oferindu-le posibilitatea de a-şi arăta îndemânarea şi de a se distra cu prietenii într-un mod nou, printr-o experienţă cu adevărat imersivă.

Între concerte, participanţii cu brăţară de festival vor avea acces gratuit în spaţiile expoziţionale ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA şi la evenimentele pentru copii sau adulţi organizate de Muzeul ASTRA în zilele de festival - detalii complete aici.

De asemenea, festivalierii vor avea reducere de 50% la biletele expoziţiilor sau pentru vizitarea muzeelor aflate în subordinea Muzeul Naţional Brukenthal, respectiv la Muzeul de Artă Contemporană, Galeria de Artă Europeană (Palatul Brukenthal), Galeria de Artă Românească, Muzeul de Istorie (Casa Altemberger), Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei sau Muzeul Cinegetic August Von Spiess.

Reguli generale de acces 

Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în Piaţa Mare în zilele de vineri şi sâmbătă (26 – 27 iulie), în intervalul orar 16:30 - 00:00. Maratonul concertelor de pe cele două scene din Piaţa Mare va începe în vineri, de la ora 19:00 şi sâmbătă, de la ora 17:25.

Ziua a treia de festival (duminică) stă sub semnul "ARTmania in Context" şi va aduce în faţa posesorilor de abonamente de 3 zile, pe scena Casei Altemberger, muzică şi colaborări culturale interdisciplinare. Astfel, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, vor concerta Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) şi SPD (MD), accesul fiind deschis festivalierilor cu abonament de 3 zile începând cu ora 18:00.

Pentru a intra în spaţiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte la unul dintre punctele de preschimbare brăţări (punctele ARTmania Ticket Swap) un bilet, un abonament sau o invitaţie valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate într-o brăţară RFID de festival în baza căreia se va putea face accesul în perimetrul festivalului şi se va putea plăti pentru produsele disponibile în interiorul festivalului (cu excepţia zonei Cărtureşti, unde plata se poate face în numerar sau cu cardul).

Brăţara de acces permite intrarea în zona de festival şi doar în zona de concerte şi la evenimentele conexe ARTmania Festival, în funcţie de regimul biletului de zi sau al tipului de abonament asociat brăţării. 

Punctele ARTmania Ticket Swap (locuri semnalizate coresponzător), vor fi deschise:
• Joi, 25 iulie, între 15:00 – 21:00
• Vineri şi Sâmbătă (26 şi 27 iulie), între 12:00 – 00:00

Ţinând cont de foarte gradul ridicat de participare la ediţia din acest an, participanţii la ARTmania Festival 2024 sunt încurajaţi să vină cât mai devreme (începând de joi) pentru a-şi preshimba biletul/ abonamentul/ invitaţia în brăţară, indiferent de regimul biletului/ abonamentul/ invitaţiei avute.

Purtarea brăţării RFID este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât şi în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brăţării anulează dreptul de participare şi accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziţionarea unui nou bilet şi preschimbarea acestuia într-o nouă brăţară. Brăţările nu sunt transmisibile către o altă persoană şi permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Participanţii la ARTmania Festival sunt obligaţi să se supună controlului corporal sumar şi să permită controlul bagajelor. Participanţii trebuie să deţină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoşi. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 50 cm (lungime) x  30 cm (înălţime) x 20 cm (lăţime).

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanţilor sub 16 ani neînsoţiţi de un adult. De asemenea, organizatorii îşi rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalţi participanţi sau a bunei desfăşurări a festivalului.

Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniţi care au fost pre-înregistraţi de un părinte/ tutore legal (termenul de înscriere extins a fost 17 iulie 2024) au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoţiţi de un părinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului. 

Este recomandată purtarea căştilor de protecţie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezenţa copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.
Excepţie fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilităţi. Mai multe detalii despre procedura de acces pentru persoane cu nevoi speciale pot fi citite aici .

Accesul tinerilor participanti cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani se realizează în baza unui bilet valid şi este permis doar dacă sunt însoţiţi de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid şi cu acordul parental (declaraţia pentru minori) completat şi semnat de către un părinte/ tutore legal. Acordul parental pooate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secţiunea de Regulament festival.

Părinţii sau însoţitorii sunt responsabili pentru siguranţa copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente.

Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziţioneze alcool, de aceea este obligatoriu ca participanţii să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susţinute de beţe, lasere, lampioane chinezeşti, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) şi orice fel de substanţe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza reţetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu substanţe ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfăşurare a evenimentului sau care pot pune în pericol buna stare a participanţilor.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Potrivit organizatorilor, este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional. Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea în festival dinspre Nicolae Bălcescu (prin poarta dinspre Nicolae Bălcescu). Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, bliţuri detaşabile, aparate de filmat şi alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. Fotografierea este permisă numai fără bliţ şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi la festival.

Este interzis accesul cu mâncare şi băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziţia participanţilor o zonă de food special amenajată, care va funcţiona pe întreaga durată a evenimentului. Cei sosiţi în Piaţa Mare din Sibiu se vor putea bucura de spaţii dedicate preparatelor culinare şi băuturilor.

Spectatorii se vor putea bucura de serviciile şi produsele din cadrul festivalului prin plăţi făcute direct cu brăţara RFID de festival, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless, pe care o vor folosi şi pentru accesul în perimetrul festivalului şi în locaţiile partenere.

Brăţările RFID, pe baza cărora se va face şi accesul în perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piaţa Mare sau în perimetrul locaţiilor partenere anunţate (cum este cazul Casei Altemberger - Muzeul de Istorie), vor fi oferite fiecărui participant la punctele ARTmania de preschimbare a brăţărilor (numite puncte “Ticket Swap ARTmania”) în baza abonamentului sau a biletului achiziţionat pentru ediţia din acest an. Iar încărcarea brăţării RFID va putea fi făcută, cu numerar sau cu card bancar, la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele “TOP-UP” din perimetrul festivalului).

În perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piaţa Mare vor fi amplasate 10 (zece) puncte de încărcare şi reîncărcare a brăţărilor RFID. Acestea vor funcţiona, astfel:

• Vineri, 26 iulie 2024 (1 punct TOP-UP):         13:00 – 02:00
• Vineri, 26 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP):       16:30 – 02:00 
• Sâmbătă, 27 iulie 2024 (1 punct TOP-UP):    13:00 – 02:00
• Sâmbătă, 27 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP):  16:30 – 02:00
• Duminică, 28 iulie 2024 (1 punct TOP-UP) în Piaţa Mare doar pentru refund: 09:00 – 12:00 

Pentru cei cu abonamente de 3 zile, duminică, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, parte din Muzeul Naţional Brukenthal, va funcţiona 1 punct TOP-UP pentru încărcare şi refund: între 18:00 - 00:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.