Actriţa Shelley Duvall, care a câştigat premiul de interpretare la Cannes pentru "Three Women" de Robert Altman şi a îndurat tehnicile intense de regie ale lui Stanley Kubrick pentru a juca în "The Shining", a murit joi în Blanco, Texas, scrie Variety care îl citează pe partenerul ei Dan Gilroy. Ea avea 75 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shelley, care a interpretat-o pe Wendy Torrance în adaptarea cărţii lui Stephen King, suferea de diabet.

Potrivit partenerului ei, Dan Gilroy, decesul ei s-a datorat complicaţiilor bolii sale. El a declarat pentru The Hollywood Reporter: "Draga, dulcea şi minunata mea parteneră de viaţă şi prietenă ne-a părăsit. Prea multă suferinţă în ultima vreme, acum e liberă. Zboară departe, frumoasă Shelley".

Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a

Shelley Duvall a fost remarcată în 1970 de regizorul Robert Altman, care a distribuit-o în şapte filme, printre care thrillerul „Three Women” care i-a adus premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Cannes în 1977, precum şi o nominalizare la Bafta.

A jucat, de asemenea, în filmul „Annie Hall” al lui Woody Allen. Pe platoul de filmare al acestui film, în New York, l-a cunoscut pe cântăreţul Paul Simon, cu care a format un cuplu timp de doi ani. Printre alte filme notabile ale ei se numără rolul lui Olive Oyl, prietena furioasă a lui Popeye (interpretată de Robin Williams). Un lungmetraj regizat de Robert Altman în 1980.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.