Actriţa americană Julia Roberts va fi recompensată cu César d'honneur, în cadrul ceremoniei din 28 februarie prezidată de Catherine Deneuve. Anunţul a fost făcut luni de Académie des César.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Pretty Woman, Notting Hill şi Erin Brockovich, Julia Roberts ne-a cucerit inimile cu roluri emblematice în filme care au devenit culte. Cu o imensă admiraţie îi vom înmâna César d'Honneur în 28 februarie, pe scena de la Olympia”, a precizat Academia pe X.

César-ul onorific este adesea acordat unui artist anglo-saxon. Regizorii David Fincher şi Christopher Nolan au primit unul în 2023, respectiv 2024. Cate Blanchett, George Clooney, Robert Redford, Scarlett Johansson şi Michael Douglas au primit, de asemenea, premii César în ultimul deceniu.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Anul trecut, actriţa Agnès Jaoui a primit şi ea un César onorific. La fel şi artiştii din "Splendid", în 2021, şi Jean-Pierre Bacri, postum, în acelaşi an.

Cea de-a 50-a ceremonie de decernare a premiilor César, difuzată în direct pe Canal+, va fi prezidată de Catherine Deneuve. Nominalizările urmează să fie anunţate în 29 ianuarie. La cea de-a 49-a ceremonie a triumfat filmul "Anatomia unei căderi", de Justine Triet, care a primit César-ul pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.