Ministerul Mediului anunţă, marţi, semnarea Acordului de mediu pentru Autostrada Paşcani-Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului anunţă, într-un comunicat de presă, că pe drumul parcurs în prezent în două ore se va circula cu 120 km/h.

”Drumul Siretului”, al cărui beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., va avea o lungime totală de 62 de kilometri şi va traversa teritoriile a 13 unităţi administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national şi comunitar.

Viteza maximă de circulaţie pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

”Proiectul presupune realizarea unui sector de autostradă, între municipiile Suceava şi Paşcani, care va trece prin judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi şi va ocupa o suprafaţă totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fâneţe seculare, lunci, lacuri şi rezervaţii-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit. Este o bucurie fiecare proiect de asemenea anvergură şi orice contribuţie pe care o avem la dezvoltarea reţelei de transport rutier sau feroviar”, a declarat Laurenţiu Alexandru Păştinaru, Preşedintele ANPM.

Conform proiectului autostrăzii Paşcani – Suceava, construcţia va traversa teritoriile unităţilor administrativ-teritoriale: Paşcani, Valea Seacă, Lespezi. Tătăruşi, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udeşti, Vereşti, Salcea, Dumbrăveni şi Suceava.

Potrivit ANPM, Autostrada Paşcani-Suceava se leagă, în municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 (Ploieşti - Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani) şi ”va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră, va contribui la reducerea emisiilor poluante şi a costurilor de operare, răspunzând cerinţelor privind adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport”.

”Acest proiect va genera efecte socio-economice pozitive importante inclusiv prin „micşorarea distanţelor" şi dezvoltarea regională prin mărirea zonei de influenţă economică „gravitaţională" a oraşelor mari asupra localităţilor mai mici „satelitare" acestora, se arată în memoriul de prezentare a proiectului, a cărui perioadă de execuţie este estimată la 30 de luni”, a mai transmis instituţia citată.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Acordul de mediu pentru proiectul Autostrada Paşcani-Suceava, propus a fi amplasat în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului Mircea Fechet, de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru”, anunţă, marţi, Ministerul Meidului.

Ministrul Mircea Fechet, afirmă că A7 este ”o investiţie majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor”.

”Mă bucur că prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiţie majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Pentru realizarea acestui proiect, MMAP a răspuns cu promptitudine, a emis acordurile de mediu în timp util, după o atentă analiză a soluţiilor propuse în ceea ce priveşte protejarea mediului în timpul realizării acestor lucrări şi, mai ales, la finalul lor”, a declarat ministrul Mediului.

Mircea Fechet precizează că autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar şi devine o legătură între ele, ”o oportunitate pentru oameni, români şi străini, de a descoperi frumuseţile zonei şi va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile ţării noastre”.

”Sunt convins că A7 va duce la dezvoltarea acestei zone a ţării noastre, va susţine dezvoltarea economiei şi a turismului. Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri şi locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui şi la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor din acest areal” a mai declarat ministrul Mircea Fechet.

Autostrada Moldovei  A7 are aproape 450 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.