Un tratament dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca pentru prevenirea Covid-19 va fi evaluat prin procedură accelerată de către experţii Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicamentul este denumit sipavibart, iar decizia de evaluare accelerată a fost luată după ce rezultatele unui studiu clinic de fază 3 au arătat că tratamentul a redus riscul de infecţie la pacienţii cu imunitate scăzută, potrivit unui comunicat al grupului farmaceutic.

“Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a decis să evalueze sipavibart prin procedură accelerată deoarece este considerat a fi de interes major pentru sănătatea publică şi pentru inovaţia terapeutică”, a precizat AsgtraZeneca.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Procedura de evaluare accelerată înseamnă termene mai scurte pentru etapele de evaluare a unui medicament, până la decizia privind acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă.

Medicamentul sipavibart a fost dezvoltat iniţial de compania RQ Bio, de la care a fost achiziţionat de AstraZeneca în luna mai 2022.

În luna mai 2024, AstraZeneca a anunţat că retrage de pe piaţă vaccinurile sale împotriva Covid-19 la nivel mondial, pe fondul cererii scăzute de pe piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.