Grupul pentru drepturile omului Stop Uyghur Genocide a lansat o campanie în justiţie pentru a bloca potenţiala listare a companiei chineze de modă rapidă Shein la Londra, din cauza preocupărilor legate de practicile sale de muncă, a declarat miercuri o firmă de avocatură care reprezintă grupul de campanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma de avocatură pentru drepturile omului, Leigh Day, a scris către Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie pentru a îndemna autoritatea de reglementare să refuze orice încercare a Shein de a se lista la Bursa de Valori din Londra.

Shein nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters, în timp ce FCA a refuzat să comenteze.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Marţi, Amnesty International Marea Britanie a declarat că potenţiala ofertă publică iniţială a lui Shein la Londra ar fi ”o insignă a ruşinii” pentru Bursa de Valori din Londra, din cauza standardelor ”îndoielnice” în materie de muncă şi drepturile omului ale companiei.

Shein a depus documente în mod confidenţial la autoritatea de reglementare a pieţelor din Marea Britanie, în iunie, au declarat luni două surse pentru Reuters, demarând procesul pentru o potenţială listare la Londra în cursul acestui an.

Compania a declarat anterior că investeşte în consolidarea guvernanţei şi a conformităţii de-a lungul lanţului său de aprovizionare.

FCA nu are competenţe de investigare sau de aplicare a legii referitoare la presupusele încălcări ale legislaţiei care nu sunt de competenţa sa, cum ar fi Legea privind sclavia modernă sau legislaţia fiscală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.