Transportatorul national de energie electrică Transelectrica a anunţat că l-a chemat în judecată pe Ştefan Valeriu Ivan, fost membru în Consiliul de Supraveghere, litigiu aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă, ”acţiune având ca obiect ”pretenţii”, stadiul procesual fond”.
”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a formulat cerere de chemare în judecată, acţiune ce face obiectul următorului dosar: Dosarul nr. 28740/3/2022, litigiu aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă, între Transelectrica în calitate de reclamant şi Ivan Ştefan Valeriu (fost membru CS) în calitate de pârât, acţiune având ca obiect ”pretenţii”, stadiul procesual fond. În prezent această cauză se află în procedură de regularizare, urmând ca primul termen de judecată să fie alocat ulterior. Acest demers judiciar a fost iniţiat în vederea ”Formulării acţiunilor necesare pentru recuperarea prejudiciului stabilit” ca urmare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi a României prin Decizia nr. 15/2020 şi aprobate de acţionari prin Hotărârea AGOA nr. 6/18.08.2022”, arată un anunţ al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Transelectrica a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 28 milioane lei, de aproape patru ori mai mic decât cel realizat în perioada similară a anului trecut, când s-a ridicat la 104 milioane lei.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
De asemenea, veniturile totale operaţionale realizate în intervalul ianuarie-iunie 2022 au înregistrat o creştere în procent de 83% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 2,604 miliarde lei în primul semestru din acest an, faţă de 1,422 miliarde lei în semestrul 1 2021.
În intervalul ianuarie–iunie 2022, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică (26,90 TWh) a înregistrat o scădere de 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021 (diferenţa între cele două perioade fiind de -1,37 TWh).
Transelectrica este operatorul reţelei electrice de transport şi sistem din România, care funcţionează interconectat cu sistemul electroenergetic european, prin interconexiunile cu ţãrile învecinate: Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova.
În prezent, reţeaua gestionată de Transelectrica are o capacitate transfrontalierã totalã de circa 3.000 MW, urmând ca aceasta atingã pânã în 2030 valoarea de 7.000 MW.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.