Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat că în luna aprilie a transportat circa 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate, în creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021, când a raportat aproximativ 66.000 de pasageri transportaţi pe segmentul zborurilor regulate.
”Industria aeronautică din întreaga lume încă traversează o perioadă dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională reuşeşte să supravieţuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate. Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimţite, Tarom anunţă faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce priveşte traficul aerian comercial şi o creştere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna aprilie, Tarom a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021 – aproximativ 66.000 de pasageri transportaţi pe segmentul zborurilor regulate”, anunţă compania.
Datele statistice centralizate la nivelul Tarom pentru aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în Aprilie 2021.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinaţiile externe (curse internaţionale către/dinspre România), în luna aprilie 2022, a fost de 79%.
”Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menţionăm faptul că Tarom a operat puţin peste 2.000 de zboruri în luna aprilie 2022, însă cu o mie mai puţine zboruri faţă de luna aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19). Mai mult, luând act de cererea crescută şi ţinând cont de aceasta, Tarom a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvenţe de zbor (faţă de cele programate) pe relaţiile Bucureşti –> Suceava -> Bucureşti, Bucureşti –> Iaşi -> Bucureşti, Bucureşti -> Cluj-Napoca -> Bucureşti şi Bucureşti -> Tel Aviv -> Bucureşti, iar pe segmentul zborurilor de tip charter Tarom a crescut frecvenţa zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinaţie cu mai multe aeroporturi din România”, precizează compania.
Cu privire la destinaţiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creştere, raportată la creşterea generală actuală, se evidenţiază zborurile Bucureşti –> Beirut -> Bucureşti şi Bucureşti –> Viena -> Bucureşti. Deşi coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinaţii nu a fost unul în linie cu valorile colective, Tarom arată că nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna aprilie, atât pe segmentul zborurilor regulate, cât şi pe segmentul zborurilor de tip charter.
Tarom menţine recomandarea venită din partea Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti, ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.