Pfizer a anunţiat marţi că medicamentul său Adcetris a extins supravieţuirea la pacienţii cu cel mai frecvent tip de limfom, într-un studiu în stadiu avansat, susţinând eforturile de extindere a utilizării tratamentului obţinut prin achiziţionarea Seagen, pentru 43 de miliarde de dolari, transmite Reuters.
Producătorul de medicamente din New York a încheiat anul trecut un acord pentru achiziţionarea Seagen şi terapiile sale împotriva cancerului, pentru a-şi consolida portofoliul de produse în faţa unei scăderi abrupte a vânzărilor de produse pentru COVID-19 şi a concurenţei produselor generice pentru unele dintre cele mai bine vândute medicamente ale sale.
Compania, care deţine drepturi de comercializare în SUA şi Canada pentru Adcetris, a raportat vânzări totale de 46 de milioane de dolari pentru acest medicament, anul trecut.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pfizer a declarat marţi că intenţionează să discute cu autorităţile de reglementare o cerere de aprobare pentru a trata aceşti pacienţi.
O aprobare a Adcetris pentru cel mai frecvent tip de limfom va deschide calea pentru cea de-a opta autorizare pentru medicament şi va consolida un portofoliu de oncologie care are deja peste 25 de terapii aprobate.
Terapia combinată constând din Adcetris şi alte două medicamente a fost semnificativă statistic în comparaţie cu un placebo în extinderea supravieţuirii la pacienţii cu limfomul cunoscut sub numele de limfom difuz cu celule B mari.
Studiul a testat 230 de pacienţi al căror cancer nu exprimă o proteină cunoscută sub numele de CD30 şi revine după o perioadă de remisie sau nu răspunde la tratament.
Medicamentul, în comparaţie cu o combinaţie de alte două medicamente plus placebo, a arătat, de asemenea, îmbunătăţiri în ambele obiective ale studiului secundar de supravieţuire fără progresie sau perioada de timp înainte ca boala să înceapă să se agraveze.
De asemenea, a arătat îmbunătăţiri ale ratei generale de răspuns sau ale proporţiei de pacienţi care au un răspuns parţial sau complet la terapie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.