Ameninţările cibernetice au ajuns pe locul doi în topul preocupărilor directorilor executivi din întreaga lume, se arată într-un studiu realizat de PwC, care mai relevă că în România, atacurile cibernetice se regăsesc pe locul cinci în topul preocupărilor directorilor generali.
“Dependenţa tot mai mare de serviciile digitale expune companiile la ameninţări cibernetice din ce în ce mai numeroase şi mai complexe, iar securizarea identităţii digitale (Identity & Access Management - IAM) nu a fost niciodată mai critică. De altfel, creşterea semnificativă a incidentelor de securitate cibernetică din 2020, inclusiv atacuri de tip <<ransomware>>, a propulsat ameninţările cibernetice pe locul doi în topul preocupărilor directorilor executivi din întreaga lume, fiind menţionate de 47% dintre directorii executivi, comparativ cu 33% în 2020”, indică cel mai recent raport PwC CEO Survey.
Potrivit reprezentanţiilor PwC, în România, atacurile cibernetice se regăsesc pe locul cinci în topul preocupărilor directorilor generali, foarte multe companii având încă probleme pe acest palier, inclusiv cu managementul accesului pentru angajaţi sau al conturilor privilegiate.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
“Companiile au accelerat digitalizarea cu o viteză surprinzătoare în ultimul an, devansând cu doi sau trei ani planurile pe care le aveau pentru următorii cinci ani, după cum spun peste 40% dintre executivii intervievaţi în sondajul Digital Trust Insights, realizat de PwC. Fie că vorbim de procese de business sau munca de acasă, companiile îşi bazează din ce în ce mai mult activitatea pe tehnologii, cu 35% dintre respondenţi afirmând că accelerează automatizarea pentru a reduce costurile, 31% că modernizează cu noi capabilităţi, iar 29% că ţintesc rapiditatea şi eficienţa proceselor”, se mai arată în studiu PwC.
Atacurile cibernetice lansate de state devin din ce în ce mai frecvente, mai variate şi mai deschise, dublându-se între anii 2017-2020, arată un studiu al HP publicat vineri. Pentru a dezamorsa tensiuni cibernetice şi pentru a preveni situaţiile în care statele sunt împlicate într-un conflict cibernetic, 70% dintre experţii chestionaţi spun că este nevoie de un tratat pentru conflicte cibernetice.
Numărul de atacuri cibernetice de tip ransomware ţintit (atacuri care urmăresc răscumpărare, atunci când atacatorii criptează informaţii private şi le blochează accesul unor victime alese, care de cele mai multe ori sunt corporaţii, agenţii guvernamentale şi organizaţii municipale ) a crescut cu 767% din 2019 în 2020, reiese dintr-un raport realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky în rândul utilizatorilor săi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.