Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, joi, că a fost aprobat Programul Investiţional, care stabileşte priorităţile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, în valoare de 72,7 miliarde de euro. Programul prevede necesitatea realizării a 6.624.1 km de reţea rutieră dr şi realizarea a peste 3.000 de kilometri de cale ferată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, Programului Investiţional, jalon asumat de România în cadrul PNRR, până la sfârşitul anului 2021. Programul este şi o condiţie favorizantă pentru aprobarea noului cadru financiar multi-anual 2021-2027. Prin aprobarea acestui document dorim să ne concentrăm pe un set clar de priorităţi investiţionale care să dezvolte reţeaua naţională de transport, fie ea rutieră, feroviară, aeriană, navală sau multimodală”, a transmis, joi, ministrul Transporturilor.  

Grindeanu precizează că programul, cu o valoare de 72,7 miliarde de euro, acoperă nevoile integrale de dezvoltare a infrastructurii de transport din România şi prevede necesitatea realizării a 6624.1 km de reţea rutieră, autostrăzi, drumuri expres, transregio, variante ocolitoare.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Programul vizează inclusiv realizarea a 3274,8 km de cale ferată pentru reţeaua primară şi 1228 km pentru reţeaua secundară. Sumele necesare în cadrul financiar dezvoltat de prezentul Program trebuie cheltuite eficient şi de aceea este nevoie de creşterea capacităţii administrative şi a cooperării interinstituţionale”, a mai transmis Grindeanu.  

Potrivit acestuia, Programul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România pentru perioada 2021-2030 reprezintă practic o actualizare a Master Planului de Transport a României aprobat în 2016, dar nu modifică aspectele importante ale acestuia. 

”Vom folosi însă exprienţa de până acum pentru a asigura un parcurs eficient al proiectelor şi astfel, la finele decadei să recuperăm o mare parte din decalajul de dezvoltare faţă de celelalte State membre. Prin acest Program dorim inclusiv să participăm activ la modernizarea conectivităţii europene şi să introducem noi tehnologii sustenabile”, a mai transmis ministrul Transporturilor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.