Peste 35% dintre românii care deţin un sistem de securitate acasă l-au instalat acum mai bine de 5 ani, în condiţiile în care, în ultimii 5 – 7 ani, costurile de instalare pentru un sistem de securitate s-au redus, potrivit datelor transmise, miercuri, de magazinul online de sisteme de securitate Atu Tech.
Reprezentanţii companiei avertizează că, luând în considerare ritmul accelerat al avansului tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt soluţii învechite şi prezintă riscuri asumate de proprietari.
Astfel, modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecţie, au o incidenţă crescută la defecţiuni, în comparaţie cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informaţii relevante pentru identificarea infractorilor.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Este foarte important ca sistemele de securitate să fie de actualitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ţinem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcţionare continuă necesită şi mentenanţă. Astfel, cel puţin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul şi harddisk-ul etc”, a spus Sorin Felea, director Atu Tech.
El atrage atenţia că sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament şi recomandă teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar şi pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului. În prezent, instalarea unui sistem de securitate este mult mai accesibilă în comparaţie cu acum 5 – 7 ani.
”Astfel, dacă acum 5 ani, un sistem de supraveghere video complet, cu 4 camere cu o rezoluţie de 1 MP + DVR + cablu (100 metri) + sursa de alimentare + HDD, costa aproximativ 1.600 de lei, în prezent, un sistem complet de supraveghere video, pe o configuraţie similară, dar cu o rezoluţie de 2 MP, costă 800 de lei”, se arată în comunicat.
În 2013, un sistem de alarmă profesional, wireless, costa aproximativ 2.000 de lei. În prezent, costă circa 1.400 de lei, iar un sistem de alarmă de tipul DIY, wireless, cu mai mulţi senzori şi sirenă costă aproximativ 700 de lei, potrivit companiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.