Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, l-a criticat sâmbătă cu asprime pe preşedintele american Donald Trump, în urma unui miting din Carolina de Nord la care Trump a continuat să atace femeile progresiste din Congres, după ce le-a spus anterior să plece de unde au venit, şeful grupului german afirmând că Trump a devenit ”faţa rasismului şi a excluziunii”, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mă îngrijorează că cel mai important birou politic din lume devine faţa rasismului şi a excluziunii. Am trăit mulţi ani în Statele Unite şi m-am bucurat mai mult ca niciodată de libertate, toleranţă şi deschidere. Aceea a fost ‘America Măreaţă’ în acţiune”!!

Kaeser  a răspuns unei postări pe Twitter a unui politican conservator german, Ruprecht Polenz, care a scris despre mitingul recent al lui Trump din Carolina de Nord. Susţinătorii lui Trump au scandat ”trimiteţi-o înapoi”, după care preşedintele a continua să o atace verbal pe reprezentanta Ilhan Omar, care s-a născut în Somalia şi a devenit cetăţean american în adolescenţă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Polenz a scris că Germania ar trebui să îl primească înapoi pe Trump, dacă afirmaţiile sale sunt serioase. Bunicul lui Trump, Friedrich, s-a născut în Germania şi a emigrat în Statele Unite în 1885.

Trump a încercat ulterior să se distanţeze de scandările susţinătorilor săi, afirmând că nu este de acord şi că ”nu este mulţumit de ele”.

Duminica trecută, Trump a atacat pe Twitter congresmene progresiste, cărora le-a transmis ”să meargă înapoi” de unde au venit. Dşşi nu le-a menţionat numele, el s-a referit probabil la reprezentantele democrate Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib.

Ocasio-Cortez, Pressley şi Tlaib s-au născut şi au crescut în Statele Unite, în timp ce Omar a devenit cetăţeană americană în adolescenţă.

Comentariile lui Trump au fost condamnate de liderii aliaţilor europeni, inclusiv de premierul britanic Theresa May şi cancelarul german Angela Merkel.

May a spus că afirmaţiile preşedintelui american sunt ”complet inacceptabile”. Merkel a afirmat, în timpul unei conferinţe de presă, că ”este solidară cu congresmenele”.

Kaeser a mai criticat în trecut politicile comerciale ale lui Trump, dar a apreciat reforma fiscală din 2017.

Siemens are peste 50.000 de angajaţi şi 60 de centre de producţie, digitale şi de cercetare şi dezvoltare în Statele Unite.

Concurentă a General Motors, compania produce turbine şi generatoare pentru gaze, turbine eoliene şi sisteme feroviare, între alte afaceri derulate în Statele Unite. Siemens afirmă că în ultimii 15 ani a investit 40 de miliarde de dolari în Statele Unite. În trimestrul al doilea din 2019, filiala americană a generat venituri de 4,3 milairde de euro.

În luna mai, Siemens a anunţat că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă la nivel global, într-un program masiv de restructurare care include separarea afacerilor de peatrol, gaze şi generare a energiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.