Compania Naţională Romarm a început discuţiile pentru o colaborare cu compania europeană John Cockerill, fostă CMI, care activează în peste 23 de ţări din întreaga lume, fiind un important furnizor de soluţii de armament cu o tradiţie de peste 200 de ani, a informat Ministerul Economiei, acţionar majoritar al Romarm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Scopul cooperării este de realizare împreună, prin transfer de tehnologie şi know-how, a unei familii de turele, incluzând calibrul 30 mm, pentru piaţa internă şi externă, urmând ca gradul de integrare a produselor la filialele Romarm să crească pe măsura ce proiectul avansează şi se materializează oportunităţile de dezvoltare pe alte pieţe.

"În conformitate cu strategia existentă la nivelul Romarm de identificare a unor noi oportunităţi de dezvoltare pe terţe pieţe şi a dorinţei de a asimila în producţie produse de ultimă generaţie cu o valoare adăugată mare, Romarm a început colaborarea cu John Cockerill, fost CMI. Discuţiile includ un potenţial transfer de tehnologie care va fi implementat de Romarm prin filialele sale. Pentru a produce turelele calibrul 30 mm intenţionăm să cooperăm şi cu alte companii din cadrul industriei naţionale de apărare, în funcţie de specificul domeniului de activitate. Romarm este preocupat de îmbunătăţtirea calităţii produselor şi serviciilor sale şi suntem interesaţi de identificarea soluţiilor operaţionale care vor conduce la dezvoltarea industriei de apărare din România", a declarat Claudiu Cucu, director general al Romarm.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

John Cockerill Defense proiectează şi dezvoltă soluţii inovatoare în domeniul sistemelor de arme, cum ar fi turelele Cockerill de la calibrul 25 mm până la 120 mm, care combină o putere sporită de foc şi o greutate redusă pentru o mobilitate ridicată a vehiculelor blindate.

”În ultimele luni am avut câteva parteneriate deosebit de importante pentru industria naţională de apărare: cel dintre Uzina Mecanică Plopeni şi Beretta, care va permite ca în România să se producă o armă de asalt de ultimă generaţie, cel dintre Romaero şi Raytheon, care permite să punem bazele unui centru de mentenanţă pentru sistemul Patriot şi ca Romaero să devină unul dintre furnizorii globali ai Raytheon, sau cel dintre companiile româneşti din industria de apărare încheiat între Pro Optica, Romarm şi IOR pentru turele telecomandate de calibru 7,62 mm şi 12,7 mm. Colaborarea pe care Romarm o începe acum cu o companie de tradiţie, John Cockerill - fostă CMI, este o dovadă a angajamentului Ministerului Economiei şi al Guvernului de a reînnoi şi de a revigora industria naţională de apărare”, a afirmat Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.