Felix Daniliuc, director Departament IMM în cadrul BRD Groupe Société Générale, a afirmat luni, că pe lângă o strategie de susţinere a IMM-urilor, băncile şi-au demonstrat, mai cu seamă în pandemie, rolul de susţinere a economiei şi a fluxurilor de capital care tranzitează conturile şi care trebuie să ajungă de la plătitor la beneficiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Felix Daniliuc a declarat la Conferinţa Roinvest – Ediţia a IV-a, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, că portofoliul de credite a crescut cu 40%, iar cel de depozite, cu 45%. 

“O să încep cu un scurt preambul cu privire la BRD, Banca Română pentru Dezvoltare şi în afară de faptul că este o bancă de top 3 şi avem un profil de de bancă universală, ceea ce devine din ce în ce mai clar pentru orice afacere este şi o urmărire a unei linii strategice pe care ţi-o propui şi care trebuie să fie declinată coerent din ceea ce ar trebui să reprezinte AND-ul unei organizaţii. Dacă vorbim de dezvoltare, este clar că vrem să susţinem, şi asta facem, sectorul de IMM-uri, în cazul de faţă, pentru că eu reprezint aici sectorul de IMM-uri din cadrul BRD. Practic, ne uitam că în ultimii şapte ani portofoliul de credite a crescut cu 40%. Portofoliul de depozite a crescut, de asemenea, cu 45%. Şi adresez aceste cifre mai degrabă din perspectiva de a puncta faptul că, pe lângă o strategie de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, băncile şi-au demonstrat rolul, şi mai cu seamă în perioada pandemiei, de susţinere a economiei şi a fluxurilor de capital care tranzitează conturile şi care trebuie să ajungă de la plătitor la beneficiar”, a afirmat Felix Daniliuc. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a explicat cum performează IMM-urile. 
“Cum vedem nivelul de performanţă sau cum performează IMM-uri. Şi ne uităm pentru că este un lucru care cred că e uşor de intuit. În primul rând, băncile, fiind formatoare de capital, trebuie să întoarcă în primul rând din sumele pe care le finanţează, în primul rând să întoarcă banii, să se asigure că banii se întorc la cei care au constituit sursele de finanţare, la depozite şi aici pot fi persoane fizice, pot fi companii. Deci, este extrem de important să ne asigurăm că afacerea este viabilă. Din această perspectivă, normal că ar trebui să ne dezvoltăm instrumente, practici, procese care să ne adreseze timpuriu dacă sunt probleme în rândul companiilor. Şi ce vedem în 2023 când ne uităm. Vedem că practic şi cifre de afaceri cresc, dar nu e neapărat cifra de afaceri, pentru că aici am stat şi ne uităm destul de atent, suntem cu ochii pe portofoliu, sunt domenii la care creşterea cifrei de afaceri este una marginală. (…)  Noi ne uităm şi la ceilalţi indicatori, ne uităm la EBITDA, ne uităm la capitalizare, ne uităm la lichiditate şi din acest punct de vedere nu vedem în acest moment să-i spunem semnale de alarmă concrete cu privire la capacitatea de a performa a companiilor”, a mai transmis Felix Daniliuc.
Parteneri ai evenimentului sunt AgistaBanca TransilvaniaNordis Group şi Philip Morris România.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.