Răzvan Cuc a fost avizat joi pentru funcţia de ministru al Transporturilor de comisiile reunite ale Senatului cu 32 de voturi pentru şi 12 împotrivă. El a subliniat că îşi menţine estimarea iniţială, că vor fi finalizaţi 90 de kilometri de autostradă în acest an, şi a spus că vor fi lansate proiecte pentru circa 600 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale până la finalul anului.
Răzvan Cuc a declarat, în luna februarie, că firmele de construcţii vor termina în acest an 90,23 kilometri de autostradă. După finalizarea audierilor din Senat, el a subliniat că îşi menţine estimarea pentru acest an.
”Rămân la acelaşi rezultat pe care l-am dat prima dată, 90 de kilometri de autostradă finalizaţi în acest an. 15 au fost deja finalizaţi în martie, sectiunile A, B şi C, lotul 2 din Lugoj-Deva. Urmează să fie finalizate loturile 3 şi 4 din Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 din Sebeş-Turda si cei trei kilometri de la intrarea în Bucureşti (parte din autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti – n.r.)”, a afirmat Cuc.
El spune că vor fi lansate licitaţii pentru 600 de kilometri de autostradă şi drumuri de mare viteză până la finalul anului.
”Până acum am lansat proiecte pentru 93 de kilometri de autostradă si 121 de kilometri de drumuri de mare viteză: Pitesti-Sibiu, centura de sud a Bucureştiului, drumul de mare viteză Piteşti-Craiova. Urmează să lansăm licitaţii pentru secţiunile Suplacu de Barcău-Borş, Suplacu de Barcău – Mihaieşti pe autostrada Transilvania, secţiunile 2, 3 şi 4 din Sibiu-Piteşti, centura de nord a Capitalei la profil de autostradă, autostrada Târgu Mureş-Ditrău-Iaşi-Ungheni, proiectare şi execuţie, până la sfârşitul anului”, a afirmat Cuc.
Pe secţiunea 4 din autostrada Sibiu-Piteşti există studiu de fezabilitate finlizat şi va fi lansată procedura de proiectare şi execuţie până la sfârşitul lunii august, potrivit lui Cuc. Totodată, în luna octombrie este data limită pentru aceste proceduri în cazul secţiunilor 2 şi 3.
În plus, în cazul secţiunii din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, parte din autostrada A1, unde trebuie construite viaductele pentru mamifere mari, ”care costă o sumă colosală de bani” – potrivit ministrului, licitaţia va fi reluată în acest an.
Cuc a spus că, în prezent, ministerul lucrează la o Ordonanţa de Urgenţă (OUG) care va accelera procedura de implementare a proiectelor, inclusiv prin eliminarea PUZ-urilor (Plan de Urbanism Zonal) pentru proiectele de infrastructura mare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.