Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a afirmat că îşi doreşte ca acest sezon estival să fie unul bun şi a precizat că a debutat cu număr record de turişti pe litoralul românesc, dar că mai sunt multe lucruri de făcut. El a mai adăugat că fără o poveste de succes nu vom putea creşte turismul în România. Radu Oprea a fost prezent, marţi, la o conferinţă prilejuită de lansarea oficială a Comandamentului Litoral 2024 al ANPC, desfăşurată în Mamaia Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Acum suntem în etapa în care verificăm atât Autoritatea Naţională pentru Protecţie a Consumatorilor în dreptul responsabilităţilor pe care le au, cât şi noi, ca minister al Turismului în dreptul responsabilităţilor pe care le avem ca autoritate de control, şi îi anunţ pe antreprenori că acolo unde vom găsi nereguli, vom fi intrasigenţi ca întotdeauna. De ce? Pentru că de fapt şi lor şi nouă şi consumatorilor le facem un bine, cu atât mai mult cu cât condiţiile sunt corecte, cu cât alimentele pe care le consumăm sunt alimente proaspete, bine pregătite, cu cât condiţiile de cazare respectă standardele de calitate pe care noi le clasificăm la Ministerul Economiei, Antreprenorilor şi Turismului, cu cât plajele răspund nevoilor turiştilor cu atât mai mult vom putea să scriem împreună cu antreprenorii de pe litoral povestea de succes a litoralului românesc. Ştiţi foarte bine la fel ca şi mine, şi antreprenorii ştiu acest lucru că fără poveste nu vom putea să creştem turismul în România. Fără o poveste de succes”, a declarat Radu Oprea. 
El a precizat că instituţia pe care o conduce este implicată în sprijinirea antreprenorilor de pe litoral. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Suntem implicaţi în toate procesele care pot să sprijine antreprenorii de pe litoral începând cu partea de plajă pentru că am avut foarte multe discuţii cu antreprenorii de aici de pe litoral despre subiectul că licitaţia pentru plaje încă nu a fost încheiată în totalitate. Ştiţi foarte bine că am avut punctul de vedere în care această perioadă trebuie să fie una suficient de lungă astfel încât costurile pe care le avem atunci când închiriem o plajă şi venim cu servicii pentru turişti să poată fi unele rezonabile, corecte. Şi atunci am reuşit să introducem în grupul de lucru unde suntem împreună cu Ministerul Mediului durata de 10 ani pentru închiriere, aşa cum a fost odată. Astăzi pe o durată scurtă de un an sau doi ani, toate costurile de la amenajare până la demolare se reflectă în costul şezlongului sau al serviciilor de pe litoral”, a explicat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. 
Radu Oprea consideră că trebuie definit mai bine conceptul de staţiune. 
”De asemenea, cred că avem foarte mult de lucru împreună cu celelalte autorităţi, cu autorităţile locale, pentru a putea defini mai bine ce înseamnă conceptul de staţiune, cu OMD-urile, cu organizaţiile de management a destinaţiei pentru ca turistul să fie foarte bine informat. Şi atunci ne dorim că împreună şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor împreună cu organizaţiile patronale, cu OMD-ul, cu autorităţile locale, să putem să informăm turiştii din România şi turiştii din străinătate despre posibilitatea de a te simţi bine, de a avea o vacanţă frumoasă pe litoralul românesc în funcţie de ceea ce îţi doreşti. Cred că dacă venim în zona de nord, Mamaia, venim pentru distracţie şi atunci aici dacă muzica nu cântă înseamnă că este o problemă. Dar dacă suntem o familie cu copii mici trebuie să ştim care sunt destinaţiile potrivite pentru noi. Astfel încât în acele zone dacă muzica cântă foarte tare după ora 10-11 noaptea, înseamnă că avem o problemă”, a mai transmis Radu Oprea. 
Ministrul îşi doreşte ca acest sezon estival să fie unul bun. 
”Eu sper că acest sezon estival să fie unul bun. A debutat bine, a debutat cu număr record de turişti pe litoralul românesc, mai sunt, din păcate, foarte multe lucruri de făcut, le ştim şi pe acestea, dar întrucât este pentru majoritatea celor de pe litoral o perioadă vacanţă, o perioadă în care trebuie să se relaxeze, o perioadă în care trebuie să se simtă bine, vom vorbi în special despre povestea de succes a antreprenorilor de pe litoralul românesc şi transmit în acelaşi timp consumatorilor că noi vom fi aici şi vom veghea, ca ei să se simtă bine”, a mai declarat Radu Oprea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.