Fabrica de Lapte Braşov, compania care produce şi comercializează gama Olympus şi unul dintre cei mai mari producători de lactate din România şi din regiune, inaugurează un nou centru logistic, în Hălchiu, judeţul Braşov, în urma unei investiţii de peste 40 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Fabrica de Lapte Braşov, compania care produce şi comercializează gama Olympus şi unul dintre cei mai mari producători de lactate din România şi din regiune, inaugurează un nou centru logistic, în Hălchiu, judeţul Braşov, în urma unei investiţii de peste 40 de milioane de euro. Centrul logistic are o suprafaţă totală de 13.500 mp şi este proiectat să optimizeze procesele logistice”, anunţă compania.

Centrul logistic din Braşov va deservi atât piaţa locală, cât şi toate ţările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, precum Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia. Până la sfârşitul anului 2024, acesta va fi complet funcţional şi integrat cu fabrica de lactate a companiei din imediata vecinătate. Noul centru face parte din angajamentul Grupului Hellenic Dairies de a dezvolta un business sustenabil în toate ţările unde compania este prezentă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Noul centru găzduieşte şi unul dintre cele mai mari depozite high-bay din România, proiectat cu scopul de a reduce semnificativ consumul de energie. Depozitul high-bay are o capacitate de peste 32.000 de paleţi şi este prevăzut cu cele mai avansate sisteme de control al temperaturii (2-4ͦo C), complet automatizat, care contribuie la eficientizarea utilizării resurselor şi la reducerea amprentei de carbon a întregului proces logistic.

„Noul centru logistic ne oferă oportunitatea de a ne consolida poziţia pe pieţele internaţionale, în timp ce ne asigurăm că produsele noastre sunt depozitate şi livrate într-un mod eficient şi ecologic. Vom continua să investim în tehnologii care respectă mediul”, a declarat Athanasios Giannousis, commercial manager al Olympus Romania.

Dezvoltat pe verticală, noul depozit frigorific high-bay Olympus oferă un volum ridicat cu amprentă redusă la sol şi este una dintre cele mai mari construcţii de acest tip din România. În comparaţie cu un depozit tradiţional, dezvoltat la sol şi având aceeaşi capacitate, depozitul high-bay Olympus ocupă o suprafaţă de 6 ori mai mică. Acest aspect reprezintă un dublu beneficiu în zona de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. În primă fază prin diminuarea spaţiul construit şi în a doua fază prin reducerea consumului de energie necesar gestionării mărfurilor, arată compania.

„Noul centru logistic din judeţul Braşov reprezintă o investiţie strategică pentru Olympus şi, în acelaşi timp, un pas major către un viitor mai verde. Suntem dedicaţi reducerii amprentei noastre de carbon, iar acest proiect reflectă pe deplin angajamentul nostru de a implementa tehnologii sustenabile care să sprijine un mediu mai curat. De la reducerea consumului energetic la optimizarea spaţiului, fiecare detaliu a fost conceput pentru a maximiza eficienţa şi a minimiza impactul asupra mediului”, a adăugat Dimitrios Kelas, director general Fabrica de Lapte Braşov.

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste 25 ani de activitate în România. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, judeţul Braşov, a fost inaugurată în 2011, iar producţia sa este destinată atât pieţei locale, cât şi exporturilor.

Cu sediul în oraşul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operaţiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deţine zece fabrici în patru ţări (Grecia, România, Bulgaria şi Cipru), care produc lactate, brânzeturi, băuturi vegetale, sucuri naturale, dar şi apă minerală naturală sau băuturi răcoritoare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.