Producătorul de ambalaje din carton DS Smith a anunţat miercuri că investeşte 11 milioane de euro până în 2023 în fabrica de la Zărneşti, în înlocuirea sistemului de canalizare, în achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fabrica de hârtie pentru ambalaje se va axa pe eficientizarea operaţiunilor, protecţia mediului şi dezvoltarea sustenabilă locală.

"DS Smith, lider în producţia de ambalaje sustenabile, anunţă astăzi planul de investiţii pe termen scurt şi mediu ce urmează a fi implementat la nivelul fabricii din Zărneşti. Prin acest demers, compania urmăreşte dezvoltarea operaţiunilor de fabricare a hârtiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale şi a mediului înconjurător, dar şi atingerea obiectivelor cheie definite de către grup, în materie de sustenabilitate", a anunţat compania.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Astfel, în perioada 2021 – 2023, DS Smith Zărneşti va investi 11 milioane de euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator, acesta din urmă permiţând scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii şi a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an.

În acelaşi timp, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcţie de perioada necesară eliberării avizelor de către autorităţile de resort.

”Obiectivul planului nostru de investiţii este acela de a creşte eficienţa activităţii de producţie a hârtiei, şi, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor şi un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generaţie, pentru a continua să ne desfăşurăm activitatea la un nivel de performanţă ridicat. DS Smith şi-a asumat un angajament pe termen lung faţă de bunăstarea comunităţii locale din Zărneşti – fie că vorbim despre oameni sau despre ecosistem – aşa că toate demersurile noastre se îndreaptă în această direcţie şi ne bucurăm să creăm perspective pentru dezvoltări ulterioare”, spune Marius Juncanariu, director DS Smith Zărneşti.

Compania precizează că noi proiecte urmează să fie lansate pe parcursul anului 2021. Anul trecut, compania a încheiat un parteneriat cu şcolile gimnaziale din Zărneşti, prin intermediul căruia peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecţia mediului, colectarea selectivă a deşeurilor şi economia circulară.

Fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piaţa locală şi utilizează ca materie primă 100% deşeurile de hârtie şi carton.

DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărneşti, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajaţi.

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în acelaşi timp, în segmentul reciclării şi fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra şi membru al FTSE 100, DS Smith îşi desfăşoară activitatea în 34 de ţări, având aproximativ 34.000 de angajaţi. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.  

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.