Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a referit, sâmbătă, la Prima TV, la referendumurile anunţate în seara alegerilor şi a explicat că ar trebui două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare. Tehnic, Consiliul General ar trebui să adopte o hotărâre de organizare a acestor referendumuri pe care edilul le-ar prefera odată cu alegerile parlamentare. Edilul afirmă însă, că, pentru organizarea lor, va trebui să convingă partidele să-i susţinpă demersul. Unul dintre referendumuri ar urma să stabilească cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector, primarii de sector nefiind foarte încântaţi de ideea de a li se diminua bugetele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În seara alegerilor, pentru că a fost un  moment de maximă expunere, am anunţat un referendum prin care toate autorizaţiile să vină la Primăria Capitalei (...) Nimeni, când înjură în trafic, nu înjură primarul de sector.  Pe bună dreptate, responsabilitatea traficului din Bucureti trebuie să devină responsabilitatea primarului Capitalei. Atunci e normal ca el să aibă responsabilitatea şi pe ceea ce influenţează traficul din Bucureşti şi cel mai important este modul în care se construieşte”, a declarat Nicuşor Dan, la Prima TV, la emisiunea Insider Politic de sâmbătă.

Întrebat cum vor fi chestionaţi oamenii la acest referendum, Nicuşor Dan a răspuns că speră să convingă Consiliul General să declanşeze acest referendum.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”E un dacă, dacă o să conving consilierii, că ei declanşează. Am anunţat că vreau două referendumuri, unul pe urbanism şi unul pe bani (...) Dacă vorbim de bani, vorbim de un deficit. Primăria Capitalei nu a avut niciodată suficienţi bani ca să să gândească la proiecte mari şi atunci toţi cei 7 primari au cârpit timp de 20 de ani. Primarul  propune referendumul, Consiliul General declanşează, e o hotărâre de consiliu (...) Cred că ar fi interesant să le facem simultan cu alegerile parlamentare pentru a nu face tot efortul logistic. În opinia mea, cel mai bine ar fi să fie două buletine de vot, pentru că sunt separate, urbanismul de bani”, a precizat Nicuşor Dan.

Edilul a reinterat ideea că Bucureştiul are un deficit de dezvoltare comparativ cu oraşele din vestul României.

”Bucureştiul are un deficit de dezvoltare faţă de oraşele din vestul României, nu mai zic faţă de alte capitale, din acest mecanism defectuos de a împărţi banii. Dăm bani la salarii, la spitale, la teatre, la iluminat public, subvenţiile sunt foarte mari şi mai rămânem să ivestim 100-150 milioane de euro”, a mai spus Nicuşor Dan.

În discursul susţinut în seara alegerilor, primarul general a anunţat că vrea să organizeze două referendumuri. Unul dintre ele vizează împărţirea banilor între Primăria Capitalei şi cele de sector, însă primarii nu sunt foarte încântaţi de ideea de a li se diminua bugetele, aşa că rămâne de văzut dacă partidele pe care le reprezintă vor susţine organizarea acestor consultări publice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.