Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 1 dolar pe baril după ce guvernul SUA a revizuit semnificativ în scădere numărul de locuri de muncă adăugate într-o perioadă de 12 luni până în martie 2024, reducând încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,03 USD, sau cu 1,44%, la 76,17 USD, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,12 USD sau cu 1,33%, la 72,1 USD pe baril.

Angajatorii americani au adăugat mult mai puţine locuri de muncă decât au raportat iniţial în cursul anului până în martie, a declarat miercuri Departamentul Muncii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Piaţa trece acum de la aşteptările privind o economie mai puternică la o potenţială aterizare grea, motiv pentru care preţurile petrolului sunt reticente să crească”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Estimarea departamentului pentru creşterea numărului de locuri de muncă pentru perioada aprilie 2023 - martie 2024 a fost redusă cu 818.000.

”Înţepătura cu coada scorpionului care doare mai rău decât orice este că aceste date au contribuit la crearea unei crize de încredere”, a declarat Tim Snyder, economist şef la Matador Economics.

Datele revizuite ale locurilor de muncă au compensat sprijinul pentru preţurile petrolului venit din scăderea stocurilor de petrol din SUA.

Stocurile de ţiţei, benzină şi distilate din SUA au scăzut în săptămâna încheiată pe 16 august, a anunţat miercuri Energy Information Administration (EIA). Stocurile de ţiţei au scăzut cu 4,6 milioane de barili, până la 426 de milioane de barili în cursul săptămânii, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters ,pentru o stagnare de 2,7 milioane de barili.

Între timp, îngrijorările investitorilor au persistat cu privire la perspectiva slăbiciunii economice a

În altă parte, un petrolier sub pavilion grecesc a fost miercuri în derivă în Marea Roşie, după atacuri repetate care au declanşat un incendiu asupra navei şi au făcut ca nava să piardă puterea, a declarat agenţia maritimă britanică. Mai târziu, în cursul zilei, o altă navă a raportat două explozii în apă din apropiere, la aproximativ 105 km sud de Aden, au declarat Operaţiunile de Comerţ Maritim al Regatului Unit (UKMTO) şi Ambrey.

Militanţii Houthi aliniaţi Iranului au lansat o serie de atacuri împotriva transporturilor internaţionale în apropierea Yemenului, din noiembrie anul trecut, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.