Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunţă BEFIT - un set unic de norme fiscale pentru desfăşurarea activităţii economice în Europa, care să faciliteze activitatea economică la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, în contextul în care numeroase companii europene se confruntă cu lipsa forţei de muncă, de la necalificaţi până la înalt calificaţi, oficialul european va propune ca anul 2023 să fie Anul european al educaţiei şi al perfecţionării şi anunţă că susţine recrutarea de specialişti din afara Europei, propunând „ameliorarea şi accelerarea recunoaşterii calificărilor acestor specialişti în Europa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Trebuie să eliminăm acele obstacolele care stau în continuare în calea micilor noastre întreprinderi. (...) Să nu uităm că ele sunt cele care şi-au pus întotdeauna angajaţii pe primul loc – chiar şi în perioadele de criză sau, mai bine zis, mai ales în astfel de perioade”, a afirmat Ursula von der Leyen a afirmat, în discursul ţinut miercuri în plenul Parlamenttului European. 
Potrivit acesteia, în condiţiile în care „inflaţia şi incertitudinea afectează în mod deosebit” micile întreprinderi, la nivel European vor fi prezentate măsuri de ajutorare a acestora.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Vom prezenta un pachet de măsuri de ajutor pentru IMM-uri. Va include o propunere privind un set unic de norme fiscale pentru desfăşurarea activităţii economice în Europa, pe care l-am numit BEFIT. Acesta va facilita desfăşurarea activităţii economice în Uniune. Reducerea birocraţiei este sinonimă cu un acces mai bun la dinamismul unei pieţe continentale. De asemenea, vom revizui Directiva privind întârzierea în efectuarea plăţilor – pentru că pur şi simplu nu este corect ca 1 din 4 falimente să se datoreze faptului că facturile nu sunt plătite la timp.Pentru milioane de întreprinderi familiale, acesta va fi un adevărat colac de salvare în vremuri tulburi”, a anunţat Von der Leyen.
Aceasta anunţă măsuri şi pentru rezolvarea problemei legate de lipsa de personal despre care spune că este „o altă provocare pentru companiile europene”.
„Nivelul şomajului este mai mic ca niciodată, ceea ce este un lucru bun! În acelaşi timp, însă, numărul posturilor neocupate a atins la rândul său niveluri record, fie că este vorba de şoferi de camion, de chelneri sau de personal aeroportuar ori de asistenţi medicali, de ingineri sau de informaticieni. Europa are nevoie de toţi aceştia, de la muncitori necalificaţi până la absolvenţi de universitate! De aceea trebuie să investim mult mai mult în educaţie şi perfecţionare. În acest sens, dorim să colaborăm îndeaproape cu companiile, pentru că ele ştiu cel mai bine de ce profesionişti au nevoie, acum şi în viitor. Trebuie, de asemenea, să aliniem aceste nevoi cu obiectivele şi aspiraţiile privind propria carieră ale tuturor celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În plus, dorim să recrutăm din străinătate specialiştii de care avem nevoie, care să vină în sprijinul companiilor de aici şi să contribuie la creşterea economică din Europa. Un prim pas important este ameliorarea şi accelerarea recunoaşterii calificărilor acestor specialişti în Europa, căci Europa trebuie să devină mai atractivă pentru cei care pot şi îşi doresc să se implice De aceea propun ca 2023 să fie Anul european al educaţiei şi mai ales al perfecţionării”, a adăugat aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.