Paramount Global început marţi să concedieze 15% din forţa de muncă din Statele Unite, ca parte a reducerilor planificate de locuri de muncă, a anunţat gigantul media într-o notă internă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Paramount, care deţine reţele precum CBS, MTV şi Comedy Central, îşi propune să reducă costurile anuale cu 500 de milioane de dolari şi să revină la o creştere profitabilă înainte de fuziunea sa cu Skydance Media a lui David Ellison.

Într-o notă internă, co-directorii generali ai Paramount au declarat că compania se află într-un ”punct de inflexiune” în care sunt necesare schimbări pentru a consolida afacerea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Disponibilizările, care au fost anunţate în timpul unui apel cu investitorii organizat după raportarea rezultatelor financiare, săptămâna trecută, vor afecta aproximativ 2.000 de persoane.

Acestea vor continua până la sfârşitul anului 2024, 90% dintre reduceri fiind aşteptate să fie finalizate până la sfârşitul lui septembrie.

Restructurarea vine în timp ce compania din New York navighează pe o piaţă de televiziune liniară provocatoare. Paramount a reevaluat recent valoarea activelor  reţelelor sale de cablu cu aproape 6 miliarde de dolari.

Divizia de streaming a companiei, care include Pluto TV şi Paramount+, a raportat joi primul profit trimestrial în trei ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.