Palatul Copiilor din Arad a fost scos la vȃnzare pentru 2,5 milioane de euro, au anunţat miercuri reprezentanţii agenţiei RE/MAX România, care au estimat că tranzacţia s-ar putea finaliza ȋn aproximativ doi ani.
Clădirea din Arad, una dintre cele mai importante edificii din oraş, a intrat recent ȋn portofoliul RE/MAX România.
„Ne aşteptăm ca potenţialii cumpărători să vină din zona investitorilor privaţi, de anvergură, care să ȋşi dorească randamente medii la ȋnchiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem ȋn vedere utilizatorii privaţi cu activitate ȋn educaţie, sănătate, ȋn domeniul financiar-bancar sau hotelier. O altă variantă, mai puţin probabilă, totuşi, este aceea a instituţiilor publice”, a menţionat proprietarul RE/MAX Gold din Arad, Beatrice Cioflică.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Conform reprezentantului companiei, ȋn ceea ce priveşte destinaţia, proprietatea ar fi potrivită pentru un hotel sau un restaurant, centru de ȋnvăţare, locuinţe sau spaţii de birouri.
Unul dintre principalele sale avantaje este amplasarea sa, Bulevardul Revoluţiei fiind artera principală de circulaţie din Arad. De asemenea, imobilul este delimitat, are un singur proprietar, este amplasat pe un teren de 2.495 mp, dispune de o suprafaţă utilă de 2.220 mp şi are 37 camere.
Deşi ȋn prezent se află ȋntr-o stare bună, este funcţională şi utilizată de o instituţie publică, clădirea necesită investiţii de modernizare, ȋn funcţie de gradul de conversie, susţin reprezentanţii agenţiei imobiliare.
Aceştia afirmă că dacă destinaţia finală va fi un hotel, costurile de reconversie ar putea fi cuprinse ȋntre 500 şi 600 euro/mp construit.
Dacă se va merge pe varianta de spaţiu de birouri, atunci preţul pe mp construit se va situa ȋntre 200 şi 250 euro, au mai spus reprezentanţii RE/MAX.
“Deşi vorbim, bineȋnţeles, despre o nişă, piaţa aceasta a proprietăţilor premium se află ȋntr-o continuă dezvoltare de cȃţiva ani, ȋn special datorită numărului mare de retrocedări. De asemenea, a fost unul dintre segmentele cele mai puţin afectate de criza imobiliară, preţurile aici rămȃnȃnd constante”, a explicat preşedintele RE/MAX Romȃnia, Răzvan Cuc.
Biroul RE/MAX Gold din Arad nu se află la prima tranzacţie de anvergură, avȃnd pȃnă acum ȋn portofoliu şi fosta Şcoală Populară de Artă sau imobilul ȋn care a funcţionat Bancorex.
RE/MAX, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 110.000 de agenţi afiliaţi în 7.000 de birouri aflate în circa 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.700 birouri şi 18.000 de agenţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...