Subsidiara din România a grupului financiar maghiar OTP a anunţat marţi că a înregistrat un profit net în trimestrul al treilea de 18,3 milioane lei (4 milione euro), cu 113% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totodată, în primele nouă luni ale anului 2017, profitul operaţional al băncii a crescut cu 33%, până la 124 milioane lei (26,7 milioane euro), ca urmare a a cheltuielilor operaţionale mai mici (-4%) şi a creşterii veniturilor totale cu 8%, până la 311,8 milioane lei (67,1 milioane euro), potrivit băncii.

”Veniturile nete din dobânzi au avut un trend pozitiv, înregistrând o creştere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de creşterea volumului de credite performante. Costurile totale de risc au fost cu 44% mai mari în primele 9 luni, din cauza provizioanelor mari din trimestrul doi. Totuşi, totalul provizioanelor a scăzut cu 65% în trimestrul trei, datorită efectului de bază şi a trendului ascendent al calităţii creditelor”, se arată în comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Portofoliul creditelor performante, ajustate cu efectul cursului de schimb valutar, a continuat să crească atât pe segmentul retail, cât şi corporate, potrivit băncii. În total, au înregistrat creşteri de 11% de la an la an şi de 4% de la trimestru la trimestru.

”În acelaşi timp, rata creditelor neperformante a scăzut la 15.5% în trimestrul trei (-2,3 puncte procentuale de la an la an şi -1,1 puncte procentuale de la trimestru la trimestru), rata de acoperire a acestora ajungând la 82.5%. Volumul total al depozitelor, ajustat cu efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 3% de la an la an şi cu 1% comparativ cu trimestrul doi”, se arată în comunicat.

Nivelul activelor totale a crescut la 9,21 miliarde lei (2 miliarde euro), cu 11% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. La finalul anului 2016, OTP Bank România ocupa locul 11 în topul băncilor din România, din punct de vedere al valorii activelor.

În ceea ce priveşte vânzarile noi, volumul acordat al creditelor în moneda locală a crescut cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditele ipotecare au scăzut după creşterea puternică din trimestrul doi, dar creditele ipotecare în moneda locală au avansat cu 80% în primele nouă luni, potrivit băncii. Conform reglementărilor locale, rata de adecvare a capitalului băncii s-a menţinut la nivelul de 15.7% şi la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului 2017.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.